Cordunenii pleacă în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai clanului Corduneanu la instanţa de judecată
Membri ai clanului Corduneanu la instanţa de judecată

Procesul clanului Corduneanu, care este cercetat pentru şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi trafic de persoane nu va fi judecat la Iaşi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi au cerut la sfârşitul lunii trecute strămutarea cauzei la un alt Tribunal din ţară. Potrivit unor surse judiciare, solicitarea a fost admisă ieri de magistraţii Curţii Supreme care au dispus ca în momentul în care se va emite rechizitoriul să fie sesizat unTribunaluldin Maramureş.

Era de aşteptat să se strămute dosarul. Era doar o chestiune de timp", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Constantin Darie şi Ciprian Tănasă Panagachi. În plângerea adresate Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii au motivat că este necesară strămutarea dosarului pentru a evita presiunile publice şi pentru că majoritatea magistraţilor instanţei ieşene au luat deja contact cu acest dosar.

Până la sfârşitul lunii iunie membrii clanului Corduneanu ar putea fi trimişi în judecată. „O să vedem în instanţă ce rezistă din adunătura aceasta de probe. Sunt convins că dosarul se va întoarce la DIICOT",  a precizat Marius Striblea, avocatul familiei Corduneanu.

La jumătatea lunii ianuarie, 21 de membri ai clanului interlop din Iaşi au fost săltaţi de acasă cu mascaţii şi arestaţi. În acest moment doar 14 dintre aceştia mai sunt în arestul Poliţiei din Iaşi şi Vaslui

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite