Salvaţi de campania electorală: foştii salariaţi CET Iaşi primesc o treime din salariile compensatorii după 18 luni de când şi-au pierdu slujbele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an şi jumătate de aşteptare, angajaţii concediaţi de la Centrala Electrică de Termoficare au primit o gură de oxigen la începutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Avocaţii care îi reprezintă pe cei 626 de angajaţi disponibilizaţi de la CET Iaşi în primăvara anului 2011 au anunţat că fiecare dintre foştii salariaţi va încasa câte 6.000 de lei.

Banii reprezintă mai puţin de o treime din suma datorată de fostul angajator ca şi compensaţie în urma pierderii locurilor de muncă. Plafonul maxim a fost stabilit în jurul sumei de 20.000 de lei.

În total, CET Iaşi are de plătit către foştii angajaţi aproximativ 14 milioane de lei. Fondurile pentru achitarea tranşei de o treime au fost obţinute din vânzare de către lichidatorul financiar al falimentarului CET a unor componente din halele de producţie dezafectate încadrate la capitolul "fier vechi".

"Aceşti 6.000 de lei ne ajung cât să ne plătim restanţele la întreţinere, bănci şi alte datorii. Nu zicem că nu prind, dar sper să primim toate compesaţiile, să nu fie doar o mişcare acum, în campania electorală", a spus unul dintre cei aproximativ 40 de protestatari, foşti angajaţi la CET, adunaţi astăzi, 12 noiembrie, în faţa Prefecturii Iaşi.

Citeşte şi:

Noi disponibilizări la CET Iaşi. O treime din angajaţi trebuie să plece acasă

Victor Ponta, aşteptat de protestatari la botezul tripletelor. Premierul nu s-a mai prezentat la slujbă

Trei zile de proteste ale disponibilizaţilor de la CET Iaşi

Angajaţii CET Iaşi au şanse minime să-şi mai primească lefurile. Premierul Ponta le-a transmis vestea proastă 

Foştii salariaţi CET, păcăliţi cu salariile compensatorii: "Avem vârste înaintate, nu ne mai putem angaja"

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite