Noi disponibilizări la CET Iaşi. O treime din angajaţi trebuie să plece acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul muncitorilor CET în faţa Primăriei
Protestul muncitorilor CET în faţa Primăriei

O parte din angajaţii de la CET Iaşi, care au rămas după masivele restructurări, şi-ar putea pierde locul de muncă odată cu semnarea contractului dintre Primăria Iaşi şi firma Dalkia, care va prelua serviciile de termoficare de la nivelul municipiului. Actul va fi parafat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Potrivit noului contract care va fi semnat cu Dlakia, din cei 670 de angajaţi ar urma să mai rămână 450 de angajaţi. Cei peste 200 de angajaţi ar urma, teoretic, să revină la CET.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

"După expirarea contractului, angaţii se vor întoarce la vechiul loc de muncă, potrivit Codului Muncii. Atunci se va lua o decizie privind activitatea acestora. Dacă va fi nevoie de ei se va merge mai departe şi se va continua angajarea, dacă nu, se va face o analiză şi se va decide care este forma de negociere. Situaţia financiară a societăţii este dezastruoasă. Există şi această posibilitate de a dispune o concediere colectivă. Angajaţii vor fi anunţaţi dacă această măsură se impune şi vom aplica legislaţia în vigoare", a afirmat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. În această situaţie mai sunt în jur de 200 de persoane.

Protestatarii de la CET Iaşi, la mila şefilor din Primărie

În jur de 300 de persoane au fost disponibilizate de la CET la începutul lui 2012, dar nu şi-au primit salariile compensatorii promise. În fiecare săptămână, o parte din aceşti oameni protestează în faţa Primăriei. Joi, ei au anunţat că vor înainta un memoriu prefectului Romeo Olteanu şi că solicită să fie lăsaţi să protesteze zilnic în faţa Prefecturii între orele 10.00-13.00.

Foştii angajaţi de la CET Iaşi, recompensaţi cu câte 5.000 de euro

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite