Foştii angajaţi de la CET Iaşi, recompensaţi cu câte 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care au fost disponibilizaţi de la societatea de termoficare au ieşit ieri în stradă pentru a-şi cere salariile compensatorii, aproape 20.000 de lei pentru fiecare din muncitori.

Salarii grase la CET pentru stat degeaba

Foştii angajaţi ai CET au protestat ieri în faţa sediului CET, revoltaţi că nu şi-au primit salariile compensatorii după concediere. Fiecare din cei 400 de muncitori, disponibilizaţi în luna ianuarie, trebuie să primească din partea conducerii câte 10-20 de salarii compensatorii, în valoare de 20.000 de lei. „Protestez pentru nerespectacrea unui articol din contractul colectiv de muncă care spune foarte clar că la disponibilizare, în funcţie de vechimea în muncă, se oferă salarii compensatorii. Continuăm protestul până când ni se rezolvă problemele", a spus Gelu Popa, fost lider de sindicat.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

Foştii muncitori se plâng că nu se descursă din ajutorul de şomaj. „Protestez pentru drepturile noastre. Avem familii, avem copii, iar din ajutorul de şomaj nu se poate trăi. Pentru vârsta mea, 45 de ani şi 25 de ani vechime în muncă, trebuie să primesc 20 de salarii compensatorii", a spus Roxana Petraru.

Reprezentanţii Primăriei care au renunţat la societatea falimentară CET imediat ce a preluat serviciul de termoficare şi a început să lucreze cu Dalkia, ridică din umeri.

„Oamenii au dreptul la protest. Nu este problema noastră, este problema conducerii societăţii. CET Este în insolvenţă. Sunt patru procese conexate la Judecătorie, iar Apavital este cel mai mare creditor", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite