Foştii salariaţi CET, păcăliţi cu salariile compensatorii: "Avem vârste înaintate, nu ne mai putem angaja"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii CET protestează în faţa Prefecturii Iaşi
Angajaţii CET protestează în faţa Prefecturii Iaşi

Peste 50 dintre ieşenii disponibilizaţi de la Centrala Electrică de Termoficare îşi strigă disperarea în faţa Prefecturii Iaşi.

Angajaţii disponibilizaţi de la CET Iaşi continuă să-şi strige nemulţumirea în legătură cu faptul că n-au primit salarii compensatorii.

În jur de 620 de persoane au plecat de la Centrala Electrică de Termoficare începând din primăvara anului trecut. Odată cu concedierea, li s-a promis şi că vor primi lefuri compensatorii, prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Cu toate acestea, angajamentul celor din conducere n-a fost respectat, iar oamenii au ajuns în situaţii delicate.

"Ne descurcăm foarte greu. Ne-am bazat pe banii aceştia, care nu au mai venit. Suntem în vârstă, nu ne mai putem angaja şi avem şi nişte profesii care nu mai au căutare pe piaţa muncii", a spus un fost angajat CET venit ieri să protesteze în faţa Prefecturii Iaşi.

În total, foştii angajaţi CET au de primit în jur de 14 milioane de lei. Nici autorităţile locale şi nici şefii Guvernului nu ştiu de unde să găsească fondurile.

Prim-ministrul Ponta a declarat pe 14 octombrie că de vină ar fi fostul ministru al Economiei care n-a făcut demersurile pentru alocarea banilor la timpul potrivit.

Angajaţii disponibilizaţi au anunţat că vor ieşi în stradă în zilele de 22 octombrie, 29 octombrie şi 5 noiembrie, când vor protesta în intervalul orar 13.00-17.00, în faţa Prefecturii Iaşi.

Trei zile de proteste ale disponibilizaţilor de la CET Iaşi

Angajaţii CET Iaşi au şanse minime să-şi mai primească lefurile. Premierul Ponta le-a transmis vestea proastă 

Victor Ponta, aşteptat de protestatari la botezul tripletelor. Premierul nu s-a mai prezentat la slujbă

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite