Destin de interlop: fraţi care se întâlnesc doar după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmos Tănase (39 de ani), judecat petru trafic de cocaină, şi-a revăzut fratele după cinci ani, în puşcărie

Fraţii din clanul interlop Tănase s-au reîntâlnit în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Cosmos Tănase, supranumit şi „Prinţul ţiganilor" l-a revăzut pe fratele său, Valter Păsniceanu (fost Tănase) (37 de ani), după cinci ani. Reuniunea de familie a avut însă loc în spatele gratiilor, unde a ajuns şi Păsniceanu, după ce a fost transferat dintr-un penitenciar din Belgia. Acesta fusese condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de persoane, lovire şi alte violenţe, spălare de bani şi şi-a ispăşit pedeapsa timp de cinci ani în Belgia.

Cosmos Tănase s-a întors şi el în ţară în anul 2010, după ce a fost închis în Spania. Însă în februarie 2012, a fost încarcerat în România pentru trafic de cocaină. Ulterior „Prinţul Ţiganilor" a fost trimis în judecată, în iunie 2012, alături de locotenenţii săi, Costel Puia (42 de ani) şi Costel Cozma (43 de ani).

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase VIDEO

EXCLUSIV Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

Anchetatorii susţin că Tănase era liderul grupării de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai."Marfa" a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor.

Potrivit anchetatorilor, drogurile deţinute de Cosmos Tănase urmau să ajungă în judeţul Galaţi, la un clan interlop dinTecuci, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece interlopul ieşean a fost arestat, în februarie 2012. Acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că este nevinovat.

 Vrea să iasă din închisoare

Valter Păsniceanu a fost condamnat pentru că în perioada, 2005- 2006, împreună cu alte persoane, ar fi racolat mai multe tinere şi le-ar fi obligat să se prostitueze. Dacă fratele său, Cosmos are mari şanse să petreacă mulţi ani după gratii, Valter ar putea intra în Comisia de liberări condiţionate în 2013. Tânărul a făcut şi o contestaţie la executarea împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a recunoscut hotărârea instanţei din Bruxelles şi a dispus deducerea din pedeapsă a perioadei executate până în 2012.

Mama lui Cosmos Tănase, în apărarea propriului fiu: „Nu este traficant de droguri, este pungaş

Din grijă pentru prietenul interlop: i-a cumpărat cocaină ca să nu mai fumeze etnobotanice

În plângerea depusă la Curtea de Apel Iaşi, Valter Păsniceanu susţine că ar trebui să fie pus în libertate mai repede pentru că nu i s-ar fi luat în considerare zilele muncite în închisorile din Belgia.

Însumând aceaste perioade rezultă 660 de zile lucrate. Potrivit legii la trei zile lucrate se consideră patru zile executate. Prin urmare, calculând matematic la cele 660 zile lucrate efectiv în folosul penitenciarelor din Belgia, rezultă un beneficiu de 880 de zile considerate ca fiind executate. Solicitam admiterea cererii formulate, deducerea la zi din durata pedepsei  executate a perioadei în care am executat muncă în folosul penitenciarelor", a precizat Valter Păsniceanu, în plângerea adresată Curţii de Apel Iaşi. Primul termen al procesului va fi pe 11 octombrie.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite