Din grijă pentru prietenul interlop: i-a cumpărat cocaină ca să nu mai fumeze etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Cocai si Costel Cozma
Costel Cocai si Costel Cozma

Costel Cozma, unul dintre locotenenţii lui Cosmos Tănase, a susţinut că i-a dat cadou unui alt interlop cocaină ca să nu mai consume etnobotanice. Cozma a fost trimis în judecată alături de Tănase şi Costel Puia pentru trafic de droguri de mare risc.

Costel Cozma (43 de ani), unul dintre locotenenţii lui Cosmos Tănase, a susţinut, pe 4 septembrie , în faţa Tribunalului Iaşi că a cumpărat cocaina cu banii lui. Ieşeanul a susţinut că Tănase, supranumit şi „Prinţul ţiganilor" nu a avut nicio legătură cu drogurile. „La jumătatea lunii ianuarie m-am întâlnit cu un prieten, pe nume Costel (zis Ţăranul) ,în zona Podu Roş şi mi-a propus să cumpăr drogurile. L-am cunoscut în Anglia şi ştiam că şi acolo se ocupa cu drogurile. Am cumpărat 1.400 de grame de cocaină. I-am dat 18.000 de euro şi urma să-i mai dau 2.000 de euro", a susţinut Cozma, în faţa instanţei.

Mama lui Cosmos Tănase, în apărarea propriului fiu: „Nu este traficant de droguri, este pungaş”

Acesta a precizat că după două săptămâni s-a gândit să-i facă un cadou prietenului său, Costel Puia, judecat şi el în acelaşi dosar. „Am rupt  o bucată dintr-un pachet de cocaină şi i-am dat-o lui Costel Puia, care era consumator de etnobotanice, în ideea că e mai bine să consume cocaină decât etnobotanice. I-am făcut-o cadou", a susţinut Cozma.

Ieşeanul a declarat că era prieten cu Cosmos Tănase şi îmi mai împrumuta bani. „Domnul Cosmos Tănase juca la jocuri de noroc şi când rămânea fără bani îi mai împrumutam, dar îi restituia în scurt timp. Cred că am şi eu o vârstă şi la 43 de ani nu pot fi comandat sau îndrumat de altcineva. Credeam că voi beneficia de un câştig în scurt timp. Nu ştia nimeni de droguri. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Regret cele întâplate şi am să suport consecinţele", a declarat Costel Cozma. La termenul de ieri al procesului a dat declaraţii şi Cosmos Tănase, considerat de procurori liderul reţelei de trafic de cocaină.

Cosmos Tănase a fost dus în Arestul IPJ

Daţi click pe colaj pentru mai multe imagini cu Cosmos Tănase

Nu sunt şeful nimănui! Nu am comandat pe nimeni. Cu domnul Ramon (n.r. un spaniol care l-ar fi ajutat să cumpere drogurile) nu am avut nici o legătură în problema drogurilor. Nici cu Puia Costel şi Cozma Costel nu am avut vreo legătură în acest sens. Când au fost ei arestaţi, nici nu ştiam despre ce e vorba. Mi-au cerut probe ADN şi când a venit rezultatul şi s-a demonstrat că ADN-ul meu nu apărea pe pachetul cu droguri, în două ore m-au şi trimis în judecată. Eu sunt nevinovat", a spus Cosmos Tănase, în faţa Tribunalului Iaşi.

Cosmos Tănase (39 de ani) a fost acuzat de procurorii DIICOT Iaşi de trafic de droguri de mare risc şi iniţiere sau constituire de grup infracţional organizat. Costel Puia (42 de ani) şi Costel Cozma (43 de ani), locotenenţii lui Cosmos, au fost acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup şi trafic de droguri de mare risc. Ultimul a fost trimis în judecată şi pentru introducere, în ţară, fără drept, de droguri de mare risc.

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase VIDEO

EXCLUSIV Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

Anchetatorii susţin că numitul Cosmos Tănase era liderul grupării de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai."Marfa" a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor.

Potrivit dosarului de urmărire penală, drogurile deţinute de Cosmos Tănase urmau să ajungă în judeţul Galaţi, la un clan interlop dinTecuci, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece interlopul ieşean a fost arestat, în februarie 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite