Crimele nerezolvate ale Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 criminali ale căror fapte au îngrozit Iaşiul au rămas încă nedescoperiţi. Dosarele autorilor „crimelor perfecte" stau  în sertarele anchetatorilor, iar de la an la an şansa ca ele să fie rezolvate scade.

11 ieşeni par să fi comis „crimele perfecte". Faptele lor  figurează în scriptele  Poliţiei şi a Parchetului cu menţiunea „autor necunoscut" şi se vor prescrie în curând, dacă nu vor ieşi la iveală indicii care să-i ajute pe anchetatori

Ucigaşul de pe zebră dă ochii cu judecătorii în toamnă

Trei persoane care au comis faptele în 1999 vor scăpa peste doi ani de pedepse. Unul dintre ei este autorul crimei din chioşcul „Lactis".  Pe 26 aprilie 1999, Margareta Creţu a fost găsită  moartă într-un chioşc de pe strada Primăverii. Potrivit  anchetatorilor, femeia a fost strangulată şi bătută. Din toneta în care lucra Margareta Creşu  nu ar fi dispărut nimic. Oamenii legii nu au reuşit însă să adune suficiente probe, care să ducă la identificarea autorului.

Taximetrist executat în stil mafiot

Pe 11 octombrie 2011, două persoane mascate ar fi intrat în locuinţa Soficăi şi a lui Vasile Păscăruş. Victimele au fost legate, iar bărbatul a fost lovit cu o bucată de lemn şi a decedat în scurt timp. Cei doi agresori le-au luat doar verighetele soţilor Păscăruş.Un taximetrist de 24 de ani a fost ucis în Galata, pe 18 decembrie 1999. Daniel Tudose a fost împuşcat în cap cu un pistol artizanal de calibru 4,5 milimetri. Amprentele ridicate din maşină şi declaraţiile  martorilor nu i-au ajutat însă pe anchetatori. Cele trei crime din 1999 se vor prescrie în 2014.

Omorât în bătaie

Cazul lui Donald Dobrovici (62 de ani) este şi astăzi înregistrat cu „AN". Bărbatul de 62 de ani a fost ucis în apropierea unei terase de la Ciric, unde lucra ca paznic. Legiştii au stabilit că Dobrovici a fost bătut şi avea mai multe lovituri în zona toracelui. Dan Barticel (47 de ani) a fost lovit de o persoană, pe 25 aprilie 2005, în jurul orei 16.30, în scara unui bloc din Canta. Agresorul a fost surprins de un vecin şi a rupt-o la fugă. Anchetatorii au stabilit că lui Dan Bartice i-a fost luată o sacoşă cu alimente.  Fapta a fost încadrată la tâlhărie urmată de moartea victimei.

UPDATE Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

„Crima perfectă“, rezolvată prin moartea suspectului

Pe 10 noiembrie 2005, Viorel Faron a fost găsit mort în casă. În urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a fost ucis. Un an mai tarziu, în luna noiembrie, Aglaia Antoniu a fost ucisă în propria casă. Alte două cazuri  „AN" sunt şi cele ale lui Vasile Vârtosu, ucis pe 14 octombrie 2007, şi a lui Valeriu Cărbuş, ucis pe 8 iulie 2008. În octombrie 2007 şi-a pierdut viaţa şi Eugen Botez. Acesta a fost găsit în comă de către familie, dar la scurt timp au murit. Anchetatorii au încadrat acest caz la lovituri cauzatoare de moarte.  Cazurile a doi copii găsiţi morţi în 2003 şi 2009 poartă şi ele ştampila „AN".

Criminalii de la Penitenciarul Iaşi joacă teatru şi pictează după gratii

Cazurile cu autor necunoscut se reexamineaza  de două ori pe an. Procurorii analizează din nou probele.  În urma unei astfel de reexaminări o tentativă de omor din anul 2004 a fost rezolvată". A precizat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Procurorii au în lucru şi două tentative de omor cu „AN". Acestea datează din 2006.

Trei criminali au scăpatde pedeapsă 

O crimă celebră care a rămas nerezolvată  este cea a Alinei Lucaci (9 ani) din Paşcani. Pe 27 aprilie 1989, fetiţa a ieşit din casă pentru a duce gunoiul, dar nu s-a mai întors. După ore de căutări zadarnice, părinţii au anunţat Poliţia. După două săptămâni, bucăţi din trupul fetei au fost găsite la Roman şi într-o fântână din Todireşti, iar poliţiştii au început să caute criminalul. Poliţiştii au audiat mii de persoane, dintre care chirurgi, măcelari, violatori şi bolnavi psihici, încercând să-l găsească pe autorul crimei. „Cazul Alina" s-a prescris în 2004. „Şi acum, după atâţia ani, regret că am trimis-o pe Alina să ducă gunoiul ", a declarat Cezaria Lucaci, în 2009, pentru Adevărul.

Iaşi: Idilă în penitenciar între studenta criminală şi un traficant de droguri

Pe 30 octombrie 2007 s-a prescris cazul lui Ovidiu Lupaş (35 de ani). Bărbatul a fost înjunghiat de 27 de ori, în octombrie 1992, într-un apartament de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Nici ucigalul fotografului Adrian Mardare (65 de ani) nu mai poate fi tras la răspundere pentru că fapăta s-a prescris. Ieşeanul a fost ucis în februarie 1993. Anchetatorii l-au găsit pe Mardare legat de un scaun şi cu un căluş în gură. Medicii legişti au stabilit că decesul a fost provocat de multiplele fracturi costale şi asfixie. Ancheta a stabilit că bărbatul obişnuia să săzduiască tinere din Republica Moldova pentru sume mici de bani, iar fetele pozau nud pentru el.

Poliţiştii au şi ei în lucru mii de cazuri de furt, tâlhărie, viol, distrugere, etc. înregistrate cu „AN".  Potrivit bilanţului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, la sfârşitul anului 2011 poliţiştii trebuiau să identifice autorii în  23.668 de cazuri cu „AN".

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite