Crimele care au bulversat Iaşiul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa

Un elev de 17 ani din Iaşi a îngrozit capitala Moldovei după ce în octombrie şi-a ucis mama şi bunica. La începutul acestui an "regina prostituatelor" a fost ucisă şi aruncată într-un canal. Autorul a fost dat de gol de o curea.

Silviu T., care suferă de schizofrenie, şi-a sugrumat pe 4 octombrie mama după ce aceasta i-ar fi spus că trebuie să meargă la spital. După câteva minute adolescentul a strâns-o de gât şi pe bunică, care a urcat la etajul unu al vilei din Bucium pentru a vedea ce se întâmplă. Procurorii susţin că băiatul le-a înjunghiat apoi pe cele două femei.

Citiţi şi:

UPDATE Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

Declaraţie-şoc a criminalului minor din Bucium: „Sunt un monstru!"

Silviu T. a luat cadavrul mamei, l-a dus în baia de la parter şi l-a pus în cadă. După ce a spălat cuţitul Silviu T.s-a dus la un preot din apropiere şi i-a povestit ce a făcut. Ancheta în acest caz nu a fost încă finalizată. La dosar este aşteptată o expertiză medico-legală care să stabilească dacă băiatul avea discernământ în momentul săvârşirii faptelor.

Fratele vitreg al Cordunenilor ucis

Gheorghe Stegaru (35 de ani) a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi că l-a ucis pe fratele vitreg al Cordunenilor. Pe 4 septembrie bărbatul l-a înjunghiat pe Răzvan Constantin Hotin (28 de ani).

image

Daţi CLICK pe poze pentru imagini cu Gheorghe Stegaru, familia şi avocatul său

Potrivit rechizitoriului, Hotin a avut o relaţie cu nepoata lui Gheorghe Stegaru.Cei doi concubini au avut o fetiţă, dar ulterior s-au despărţit. Pe 4 septembrie victima ar fi venit în zona Releu, unde Elena Stegaru, soacra lui Hotin şi sora agresorului, şi fiica sa erau la grătar împreună cu mai multe rude. Răzvan Hotin ar fi vrut să-şi ia copilul, dar bunica nu a fost de acord. Atunci, victima ar fi scos un cuţit şi i l-a arătat Elenei Stegaru.

Citiţi şi:

Gheorghe Stegaru, criminalul fratelui vitreg al Cordunenilor: „N-am vrut să îl omor, ci doar să îl sperii" VIDEO

UPDATE Ieşeanul care l-a înjunghiat mortal pe fratele vitreg al Cordunenilor a fost arestat pentru 30 de zile GALERIE FOTO, VIDEO

Însă inculpatul a venit din spatele lui Hotin, i-a răsucit mâna şi i-a luat cuţitul şi i l-a înfipt în zona inimii. Procurorii susţin că fratele vitreg al Cordunenilor s-a urcat apoi în taxi-ul cu care venise, iar şoferul a mers spre spital. Însă pe drum Răzvan a decedat.În faţa anchetatorilor Gheorghe Stegaru a susţinut că a fost provocat. 

Elev ucis cu toporul

În luna iulie un adolescent de 14 ani a fost omorât , într-o locuinţă situată pe strada Tudor Neculai cu mai multe lovituri de topor de Constantin Halidei (33 de ani).Bogdan T. locuia în aceeaşi curte cu suspectul, într-o altă clădire, împreună cu cei doi fraţi ai săi. Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor fapta. În luna noiembrie Tribunalul Iaşi l-a condamnat pe Halidei la 14 ani de închisoare.

Citiţi şi:

Ani grei de închisoare pentru criminalul din Iaşi care a omorât un adolescent

Ucigaş dat de gol de curea

Loredana Giumurtu (29 de ani), numită şi „regina prostitiuatelor", a fost  sugrumată cu o curea în luna februarie şi aruncată într-un canal de pe strada Săulescu.De pe curea au fost prelevate probe şi trimise la analiză, iar rezultatul testului AND, care a venit la jumătatea lunii octombrie, a stabilit că ieşeanul Alexandru Vieru (25 de ani) a fost cel care a  strangulat-o pe tânără. Acesta era principalul suspect încă din luna februarie, fiind atunci şi audiat de procurori. La două zile de la crimă, Vieru s-a spânzurat de o conductă în blocul aflat la aproape 10 metri de canalul în care a fost descoperit cadavrul Loredanei Giumutru.Tânăra era una dintre cele mai amendate prostituate din Iaşi. Valoarea datoriilor pe care le avea la bugetul local depăşeşte 550.000 de lei. Giumurtu avea şi doi copii.

Citiţi şi:

Femeia găsită moartă într-un canal pe strada Săulescu este cea mai amendată prostituată din Iaşi (UPDATE FOTO)

Criminal din Iaşi dat de gol de o curea

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite