Criminal din Iaşi dat de gol de o curea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul s-a spânzurat de o conductă Foto: Arhivă
Criminalul s-a spânzurat de o conductă Foto: Arhivă

Asasinul Loredanei Giumurtu, prostituata sugrumată în luna februarie şi aruncată într-un canal de pe strada Săulescu, a fost trădat de probele ADN. Însă autorul s-a spânzurat la scurt timp de la crimă.

Anchetatorii l-au descoperit pe cel care au omorât-o pe „regina prostitiuatelor". Autorul a fost trădat tocmai de urmele lăsate pe cureaua cu care a sugrumat-o pe Loredana Giumuru (29 de ani). Probele au fost prelevate şi trimise la analiză, iar rezultatul testului ADN, care a venit la jumătatea acestei luni, au stabilit că ieşeanul Alexandru Vieru (25 de ani) a fost cel care a  strangulat-o pe „regina prostituatelor".

Acesta era principalul suspect încă din luna februarie, fiind atunci şi audiat de procurori. La două zile de la crimă, Vieru s-a spânzurat de o conductă în blocul aflat la aproape 10 metri de canalul în care a fost descoperit cadavrul Loredanei Giumutru. „În acest caz se va dispune încetarea urmăririi penale", a precizat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Citiţi şi:

Şoferul cu prostituata în portbagaj a murit la spital

Femeia găsită moartă într-un canal pe strada Săulescu este cea mai amendată prostituată din Iaşi (UPDATE FOTO)

Loredana Giumurtu a fost găsită moartă pe 11 februarie într-un canal de pe strada Săulescu.  Prostituata avea o curea în jurul gâtului şi pantalonii în vine. Iniţial anchetatorii au luat în considerare varianta că prostituata a fost violată ucică de un client nemulţumit. Însă necropia a stabilit că înainte de crimă femeia nu întreţinuse un raport sexual. Loredana Giumurtu era una dintre cele mai amendate prostituate din Iaşi. Valoarea datoriilor pe care le avea la bugetul local depăşeşte 550.000 de lei.  Giumurtu ave şi doi copii.

O altă prostituată din Iaşi a fost găsită moartă pe 7 septembrie în portbagajul unei maşini implicate într-un accident rutier pe DE 583, în localitatea Sârca.Anchetatorii au stabilit însă că Raluca Mahmote (30 de ani) a murit din cauza rănilor provocate în urma impactului şi nu a fost strangulată.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Giurgiuveanu, care conducea un Opel Agila, nu s-a asigurat în momentul în care a ieşit dintr-o parcare şi a intrat în coliziune cu un autoturism Skoda care aparţine Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi. În urma impactului, şoferul a fost rănit. În momentul în care au vrut să mute maşina acestuia de pe şosea, poliţiştii au descoperit-o în portbagajul autoturismului pe Raluca Mahmote.

Oamenii legii au stabilit în cele din urmă că femeia a murit sufocată. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în timpul impactului, femeia s-a lovit de spătarul scaunelor din spate, iar apoi s-a lovit cu gâtul de uşa de la portbagaj. Din cauza leziunilor, Raluca Mahmote a decedat. Astfel, în acest caz urmau să se facă cercetări pentru ucidere din culpă, dar şoferul a decedat pe 11 octombrie la spital. Astfel, dosarul va fi închis.

Citiţi şi:

FOTO Principalul suspect în cazul uciderii reginei prostituatelor din Iaşi a fost găsit spânzurat (UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite