Concluzii: Iaşiul rămâne un oraş fără soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână, „Adevărul de Seară" v-a prezentat câteva probleme cu care ieşenii se confruntă în fiecare zi. În oglindă, am arătat cum aceste  situaţii au fost rezolvate în alte oraşe mari ale ţării. La fiecare dintre aceste soluţii, autorităţile locale l-au luat pe „nu" în braţe, oferind diverse argumente.

Astfel, explicaţia pentru transportul în comun de la Iaşi rămas în urma celui din Vest a fost că licitaţiile sunt blocate în contestaţii. În ceea ce priveşte parcările supraterane aflate la stadiul de proiect la Iaşi, dar prezente de peste doi ani la Cluj, edilii speră ca anul viitor să aibă bani de construcţia a  două astfel de spaţii.

Acum şase ani, în premieră pe ţară, Braşovul a modernizat reţelele subterane şi abia apoi a asfaltat marile artere de circulaţie. În ultimii trei ani, şoferii ieşeni şi-au rupt maşinile în gropi pentru că municipalitatea a reabilitat peste 100 de străduţe şi alei, aşteptând să vină fondurile europene pentru bulevarde.

Aflaţi mai multe despre păcatele Iaşiului:

Cele şapte păcate ale Iaşiului

Păcatul 1: Transportul în comun, în urma Vestului (VIDEO)

Păcatul 2: Parcările supraterane, amânate de trei ani (VIDEO)

Păcatul 3: Gropi peticite în loc de străzi reabilitate (VIDEO)

Păcatul 4: Maidanezii ieşeni visează să emigreze (VIDEO)

Păcatul 5: 100 de milioane de euro datorie la CET în loc de centrale termice

Păcatul 6: Groapa de gunoi, aşteptată de doi ani

Păcatul 7: Bicicliştii, blocaţi de pietoni pe pistă

Tot aşteptarea este şi motivul pentru care Iaşiul nu are de doi ani groapă de gunoi la standarde UE. În acest timp, edilii au stat să vină banii de la  Ministerul Mediului, iar acum apelează la o finanţare europeană prin Consiliul Judeţean Iaşi.

Varianta centralelor termice pentru blocuri, folosită cu succes la Piatra Neamţ, a fost respinsă de conducerea CET Iaşi, care preferă să reabiliteze  centralele- mamut, chiar dacă înregistrează datorii de peste 100 de milioane de euro.

Edilii estimează că numărul câinilor maidanezi de pe străzile Iaşiului se apropie de 3.000.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite