(FOTO GALERIE) Accidentele se ţin lanţ la Iaşi: Firele de electricitate care alimentează tramvaiele au căzut în mijlocul unei intersecţii VIDEO (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs în această dimineaţă în jurul orei 9.15 şi vine la numai două zile de la tragedia din Copou, când un tramvai a deraiat, a ucis un om şi a rănit încă şapte persoane. 

Citeşte şi:

Iaşi: Asistenta zdrobită de tramvai: „Noi nu eram pe şină"

Iaşi: Tramvaiul ucigaş din nou la stradă. Prima expertiză exclude eroarea tehnică (UPDATE VIDEO)

Slujbă în stradă în memoria ieşeanului ucis de tramvai. Familia agentului mort: „Noi nu acuzăm, Dumnezeu va judeca" (FOTO si VIDEO)

Ora 11.30: Specialiştii RATP spun că reţeaua de cabluri electrice s-a desprins în intersecţia de la Billa din cauza forţei ridicate cu care pantografele tramvaielor acţionează asupra cablurilor.

image

„În zonă, intersecţia este foarte mare, reţeaua electrică este întinsă, iar cablurile sunt foarte grele. Atunci când tramvaiele fac curba, tind să scoată reţeaua înafară, iar de data aceasta, tramvaiul a smuls ancora din cauza forţelor ridicate cu care acţionează“, a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt a RATP.

image

Autorităţile susţin că au făcut demersuri de câteva zile pentru a amplasa în zona alţi doi stâlpi de susţinere a reţelei, doar că nu au găsit amplasamente.

Ora 11.00: Peste zece tramvaie au stat blocate pe calea de rulare din zona Billa până pe şoseaua Arcu. Timp de o oră, muncitorii regiei de transport au conectat pantograful fiecărui tramvai la reţeaua de electricitate, astfel că traficul din zonă a fost deblocat abia în jurul orei 11.00.

Ora 10.40: Angajaţii Regiei Autonome de transport Public din Iaşi lucrează la această oră să repună reţeaua de cabluri electrice pe stâlpi.

„Nu ştim cât va dura. Este o intersecţie mare la Billa, cu trafic intens, iar distanţele între stâlpi sunt mari, astfel că intervenţia este una dificilă“, au spus reprezentanţii regiei de transport.

image

Tramvaiul de pe traseul 3 care circulă pe traseul Dancu-Tătăraşi-Târgu Cucu-Gară nu a mai ajuns în zona Gării, fiind întors în Târgu Cucu, călătorii având posibilitatea să ia un alt mijloc de transport cu acelaşi bilet.

Ora 10.00: „S-a rupt ancora care susţine toată reţeaua de fir-contact din intersecţia din zona Billa“, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Toată circulaţia cu tramvaie din zonă este întreruptă în acest moment. Şefii regiei de transport au introdus şase microbuze şi autobuze pe traseul Târgu Cucu- Gară- Podu de Piatră.

Citeşte şi:

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

Iaşi: Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!" (FOTO, VIDEO, UPDATE)

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite