Absolventă de 10, cu dosarul la Şomaj: „Sunt total dezamăgită că am învăţat degeaba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tinerii care au terminat studiile universitare sau liceale şi-au depus în ultimele două săptămâni actele pentru şomajul de 250 de lei lunar.

Lipsa locurilor de muncă îi impinge pe absolvenţii de studii superioare şi liceale să apeleze la indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei.

Printre absolvenţii de facultate care făceau coadă la Forţele de Muncă din Copou se numără şi Ionela Ilieş (24 de ani). Tânăra a terminat Facultatea de Biologie de la Universitatea „Alexandru Iona Cuza" din Iaşi şi masteratul de Inginerie şi Protecţia Mediului de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi".

Psihologia şi studiile de securitate, cele mai căutate specializări la facultăţile din Cluj

Ionela Ilieş a fost un student model, mereu la buget şi bursieră. A obţinut la lucrarea de licenţă nota 10, iar la dizertaţie a fost notată cu 9,50. Chiar şi aşa a ajuns să îngroaşe rândul şomerilor din judeţul Iaşi. Ieşeanca este dezamăgită de piaţa muncii, dar speră să-şi găsească un job în unul din domeniile în care s-a perfecţionat.

Iaşi: Încă un val de şomeri cu diplomă la Iaşi

„Sunt total dezamăgită că am învăţat degeaba. Nu pot să mă angajez oriunde când ştiu cât am învăţat în toţi aceşti ani. Sper ca în cele şase luni cât îmi este asigurat şomajul să-mi găsesc ceva de muncă. Am făcut şi modulul pedagogic, ceea ce îmi permite să devin profesoară, dar când ştiu că te trimite în capătul judeţului şi plăteşti pe navetă cam tot ce câştigi nu prea mă atrage acest domeniu", spune Ionela Ilieş.

Picaţii la Bac apelează la şomaj

Printre tinerii care-şi depun dosarul pentru indemnizaţia de şomaj se numără şi absolvenţii de liceu care nu au promovat Bacalureatul.

Şomer după recalificarea profesională: „Mai am încă o diplomă în care nu-mi pun speranţa că mă va ajuta să-mi găsesc de muncă!“ FOTOGALERIE

Iulian Ciocoiu (18 ani) a terminat Colegiul „Mihail Sturdza"  Iaşi, dar a picat examenul de maturitate din cauza fizicii, unde a obţinut 3,80. Va mai încerca să susţină o dată examenul în toamnă, iar până atunci speră să primească şomaj.

image

Iulian Ciocoiu vrea să beneficieze de şomaj

„M-am transferat de la fizică la biologie. La matematică am luat 6, iar la română peste 7. Sper să promovez în toamnă. Până atunci părinţii m-au sfătuit să-mi fac dosarul pentru şomaj ca să beneficiez de nişte bani", spune Iulian Ciocoiu.

Cum să-ţi creşti şansele de angajare la Iaşi

Ofertă de nerefuzat: job de 7.750 de euro în Danemarca

Tinerii absolvenţi pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj în valoare de 250 de lei pentru o perioadă de 6 luni.

În primele două săptămâni din luna iulie şi-au depus dosarul de şomaj 102 proaspăt absolvenţi. Dintre aceştia, 79 au terminat liceul, 10 au finalizat şcoli profesionale, iar 13 au studii superioare.

Ţi-ai greşit meseria? Află ce cursuri de formare profesională sunt puse la dispoziţia ta

Job-uri care au căutare pe timp de criză la Iaşi

Anul trecut, la sfârşitul lunii iulie, au depus dosarul pentru şomaj 1.059 de proaspăt absolvenţi. „Cei mai mulţi încep să-şi depună actele după a doua jumătate a lunii iulie. Ei primesc această idnemnizaţie de 250 de lei timp de şase luni", spune Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite