Job-uri care au căutare pe timp de criză la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interviul este primul pas pentru a fi angajat
Interviul este primul pas pentru a fi angajat

Angajatorii au nevoie în special de agenţi de asigurări  şi de specialişti în domeniul Tehnologiei Informaţiei. Specialiştii în recrutare de personal spun că exigenţele patronilor au crescut, iar salariile s-au redus cu 15% faţă de anul trecut. 

Persoanele care lucrează în domeniile asigurărilor, IT şi finanţe au mai multe şanse de angajare în acest an. Aceasta este părerea specialiştilor în recrutare de personal din Iaşi.

Deşi posturile scoase la concurs s-au redus foarte mult, angajatorii se confruntă în continuare cu deficit de specialişti în Tehnologia Informaţiei, dar şi la compartimentele de contabilitate şi financiar.

Fără măriri salariale în acest an

„Firmele care au apelat la noi caută mai ales ingineri, dar şi specialişti pentru compartimentele financiare, precum economişti şi contabili. Fiindcă au de unde alege, mulţi oameni de afaceri şi-au mărit exigenţele şi caută oameni care să aibă experienţă bogată“, explică Adrian Rândaşu, directorul Agenţiei Edurom.

În schimb, nivelul salariilor oferite de angajatori în acest an este mai mic cu 10 până la 15% faţă de anul trecut. „Dacă în ultimii ani nivelul salariilor creştea cu până la 15% în fiecare an, acum angajatorii nu-şi mai permit acest lucru.  În cel mai fericit caz păstrează nivelul salariului de anul trecut. Despre măriri nici nu poate fi vorba“, a explicat Ecaterina Cocora, director la agenţia Manpower. Multe companii private au renunţat în acest an să le ofere viitorilor angajaţi maşini şi telefoane de serviciu.

Oferta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi cuprinde la început de an 400 de locuri de muncă. Acestea  se adresează ieşenilor specializaţi în mecanică, confecţii, transporturi şi servicii.

Cine face angajări în 2010

Dintre acestea, aproape 70 de posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare.  Şi în domeniul asigurărilor sunt disponibile 30 de posturi de consilier, agent şi inspector de asigurări.

Cele mai multe joburi pentru absolvenţii de facultate sunt oferite de compania Delphi, care şi-a deschis unitatea de producţie din localitatea Miroslava. Firma multinaţională caută director de producţie, ingineri mecanici, tehnicieni electrici, de calitate şi pentru programare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite