Prima reacție a managerului editurii Emia când a citit manuscrisul lui Sergiu Florea: "Nu public așa ceva!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiică de preot, Paulina Popa, managerul editurii Emia, a discutat cu mai mulți preoți din județ și a avut nevoie de o săptămână pentru a se convinge că manuscrisul lui Sergiu Florea, studentul de la Medicină implicat în uciderea şi tranşarea şefului romilor din Timişoara, trebuie publicat

Potrivit Paulinei Popa, managerul editurii Emia, prima reacție după ce a citit manuscrisul lui Sergiu Florea a fost că nu va publica așa ceva. "Sub sigla Editurii Emia au fost publicate numeroase cărți religioase, iar cartea lui Sergiu, «Cărare spre abis», m-a cutremurat. Am discutat apoi cu mai mulți preoți din județ, care au privit cartea lui Sergiu dintr-o altă ipostază: aceea a spovedaniei. Iar ultimul pasaj al cărții, în care Sergiu mărturisește că și-ar dori ca totul să fie un coșmar din care să fie trezit de mama sa, m-a făcut să înțeleg că de fapt acest tânăr caută drumul spre lumină. Acest lucru m-a determinat să public cartea", povestește Paulina Popa.

Sentinţa în dosarul crimei de la Medicină: 20 de ani

Managerul Emia, care este și un scriitor cunoscut, spune că din carte reiese faptul că viața lui Sergiu Florea a fost marcată de evenimente care, în timp, l-au transformat pe studentul eminent într-un inadaptatl al societății. „Povestea lui Sergiu este a unui tânăr care pleacă dintr-o lume fabuloasă a satului hunedorean în care a copilărit, pentru a da piept cu sălbăticia şi perversitatea civilizaţiei. Cartea începe cu un coșmar avut în copilărie, pe când Sergiu avea vreo 9 ani. Un vis în care el apare într-un abator iar în faţa lui un viţel este tranşat. Reacția copilului este una de groază, dar este salvat de vocea mamei lui care îl trezește. Cu toate acestea, acest coșmar l-a urmărit toată viața. Finalul cărții este apoteotic: Sergiu își dorește ca mama lui să-l trezească din acest ultim coșamr al vieții sale și să-i spună că oribila crimă nu a avut loc și că totul este un vis", explică Paulina Popa.

Sergiu Florea, criminalul de la Medicină, a publicat o carte

În opinia acesteia, cartea "Cărare spre abis", se adresează amatorilor de senzații tari, psihologilor sau chiar avocaților care ar vor să înțeleagă ce s-a întâmplat în mintea lui Sergiu Florea, care au fost resorturile ce l-au împins să comită o crimă. n carte Sergiu descrie, cu lux de amănunte, momentul uciderii lui Trifa și decizia tranșării acestuia.

"Secţionasem picioarele fără prea mare efort, iar sângele ce deja se coagulase la acel nivel nu-mi crease defel probleme. Încercaserăm să forţăm trupul să intre în geamantan, dar fusese în zadar (...) - Greu de tot, acum trebuie să-i tăiem şi gâtul, o anunţasem pe Karla dezgustat. De parcă nu era de ajuns...".

În finalul cărții Sergiu Florea caută calea spre lumină

"Voi căuta calea, poate se va repeta o trezire similară visului din copilărie, cel în care o voce strigă:
- Sergiu! Trezeşte-te, mamă? ai avut un coşmar. Ce mult aştept şi acum acele cuvinte ale mamei mele. Aştept să o strâng în braţe, sărutându-i mâinile şi trăgându-mi sufletul, trezit din coşmar", scrie el.

În vara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara. Sergiu Florea şi Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani şi studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi în 2 august 2009.În iunie 2011, instanţa supremă i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare. Atunci, instanţa supremă a respins recursurile celor doi studenţi, astfel că aceştia au rămas cu condamnarea primită la Curtea de Apel Timişoara. Între timp, Carmen Bejan a rămas însărcinată în penitenciar, tatăl copilului fiind un fost deţinut, eliberat în primăvara acestui an. De altfel, în aprilie, Carmen Bejan şi tatăl copilului pe care ea îl va naşte, Claudiu Şatran, s-au căsătorit în Penitenciarul Arad.

Sergiu povesteşte că, de fapt, Carmen l-a ucis pe Trifu

Criminalii de la Medicină vor să termine facultatea în puşcărie

Blestemul de moarte loveşte din nou

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite