Timisoara: Blestemul de moarte al rromilor baştani loveşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Blestemul de moarte  al rromilor baştani loveşte din nou
Timisoara: Blestemul de moarte al rromilor baştani loveşte din nou

Încă un lider al unei familii bogate de ţigani de mătase bănăţeni a căzut pradă unei morţi violente, consumată în Ungaria.

Baştanul Migo Cârpaci, fost partener de afaceri a lui Trifu Schroth, a murit într-un accident rutier pe o autostradă din Ungaria.

La trei zile după înmormântarea lui “Cioca”, comunitatea rromilor de mătase din Timişoara este iar sub şoc, după ce a condus pe ultimul drum alt lider important.

Migo Cârpaci şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident de maşină petrecut pe autostrada M7, la ieşirea din Budapesta. Acesta se întorcea din Germania, pentru a participa la funerariile lui Trifu Schroth, fostul său partener de afaceri la firma de maşini second-hand, din Nurnberg. Microbusul condus de Migo s-a răsturnat după o explozie avută la una dintre roţi. Ceilalţi doi ocupanţii ai maşinii Mercedes Sprinter, băieţii lui Migo, au scăpat nevătămaţi.

Apreciat în comunitate

„A fost un mare om în rândul ţiganilor. Mare păcat de moartea lui. A lăsat în urma lui cinci copii şi o nevastă. Şi avea doar 31 de ani”, a declarat Vişinel Stancu, unul din cei care l-au cunoscut pe Migo. Migo Cârpaci a avut parte de o înmormântare cu mare fast, asemănătoare cu cea a lui Trifu Schroth.

Cortegiu funerar de lux

Procesiunea a început la vila de pe strada Ion Vidu, unde locuieşte familia lui Migo, iar apoi alaiul format din peste 200 de oameni l-au condus în cimitirul din Calea Buziaşului.

“Era un om extraordinar. Când ei erau în Germania, vecinii români aveau cheia de la vilă. Avea o relaţie bună cu toţi, nu doar cu ţiganii”, spus vecinii lui Migo.  La funerariile lui Migo au participat şi membrii familiei Trifu. Aceştia abia ce şi-au îngropat omul ciopârţit de studenţii medicinişti. “Ce să mai zicem, e un mare ghinion. La trei zile de la înmormântarea lui Cioca suntem nevoiţi să venim din nou la cimitir. Nici nu am reuşit să stăm să ne odihnim. Migo a fost cunoscut în
rândul rromilor. Era un om liniştit, la locul lui. Era foarte bun prieten cu Cioca”, a declarat Ionică Constantin, cumnatul lui Trifu Schroth.

Înmormântare demnă de un bulibaşă

Funerariile lui Migo au fost asemănătoare cu cele ale lui Trifu Schroth, demne de un cap de familie important sau baştan, cu se spune în limba romales. Dacă la “Cioca” a fost doar un camion cu coroane, la Migo au fost aduse două tir-uri şi un camion mic. Coroanele gigantice au depăşit şi şapte metri. Membrii familiei au făcut drumul în două caleşti regale, trase de patru cai.

Migo Cârpaci se grăbea la înmormântarea partenerului său, tăiat în crima de la Medicină

Mai citeşte şi:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite