Peste 1.000 de dosare pe cap de judecător, la Tribunalul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţele din judeţul Hunedoara şi-au prezentat bilanţul activităţii pe anul 2009. Cel mai mult de lucru au avut judecătorii de la Tribunalul Hunedoara, cu peste 1.000 de cauze de soluţionat în medie, alocate fiecărui magistrat.

CITEŞTE ŞI:

Sentinţă finală în dosarul comorilor dacice: "Aurarii" au primit ani grei de închisoare

A început procesul Adrianei Constantin, autoarea celei mai mari fraude din Hunedoara

Magistraţii au respins solicitarea de eliberare a hunedorenilor arestaţi pentru furturi de cupru

„Măcelarul”, cel mai sadic dintre criminalii hunedoreni, a primit sentinţa finală

Aproape 60.000 de dosare s-au aflat, în cursul anului 2009, pe rolul tribunalului şi al celor şase judecătorii din judeţul Hunedoara, numărul cauzelor fiind în creştere faţă de anii precedenţi. La cele mai multe dintre instanţe a fost resimţită insuficienţa numărului de magistraţi, raportată la numărul de posturi din planul de organizare al instituţiilor. În medie, fiecare dintre judecătorii de la Tribunalul Hunedoara a avut de soluţionat, în anul 2009, aproximativ 1.000 de dosare. În total, peste 16.000 de cauze au fost înregistrate pe rolul tribunalului din Deva. În aceeaşi perioadă, la Judecătoria Deva au fost înregistrate peste 1.200 de dosare de soluţionat pentru fiecare judecător.

Posturi neocupate

Potrivit magistraţilor, dacă la începutul anului trecut, schema de personal a instanţelor hunedorene cuprindea un număr de 92 posturi de judecători dintre acestea 11 posturi fiind vacante, în prezent, schema de personal a celor şapte instituţii cuprinde un număr 90 posturi de judecător, dintre acestea 18 posturi fiind vacante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite