Magistraţii au respins solicitarea de eliberare a hunedorenilor arestaţi pentru furturi de cupru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Suntem nevinovaţi”, au spus în cor, cei 20 de hunedoreni arestaţi la sfârşitul lunii decembrie pentru devalizarea combinatului siderurgic. Mai multe persoane acuzate că fac parte din „mafia cuprului” au cerut eliberarea din Arestul Poliţiei Deva.

Tristeţe şi revoltă, ieri după-amiază, pe holurile Tribunalului Hunedoara. Zeci de oameni, rude şi prieteni ai celor 20 de hunedoreni arestaţi în luna decembrie, pentru că ar fi făcut parte din aşa-numita „mafie a cuprului”, au venit să îi susţină pe aceştia în demersul lor de a cere eliberarea din arest. Forţele de ordine au fost mobilizate în număr mare pentru a-i escorta pe deţinuţi în sala de judecată.

CITEŞTE ŞI:

Focşani: Un vrâncean este prădat în fiecare zi

Descinderi în forţă: peste 20 de persoane reţinute pentru furturi de cupru din combinat

Hunedorenii acuzaţi că fac parte din „mafia cuprului” au cerut eliberarea din Arestul Poliţiei

Membrii „mafiei cuprului” din Hunedoara vor petrece Revelionul în spatele gratiilor

Hunedorenii, din grupul cărora fac parte şi mai mulţi agenţi ai unor firme de pază, sunt acuzaţi că în ultimele luni ar fi participat la furturi repetate de componente din cupru, în incinta combinatului siderurgic. Pagubele reclamate de conducerea Arcelor Mittal Hunedoara au fost de aproape 300.000 de lei.

Rămân după gratii
„Este nedrept că tocmai ei au intrat la închisoare, pe baza a nimic altceva decât a unor interceptări telefonice”, i-au apărat, în cor, apropiaţii arestaţilor. „Fiul meu, paznic în combinat, are o familie de întreţinut. A muncit cinstit pentru un salariu de mizerie, iar acum plăteşte furturile altora”, s-a plâns una dintre femeile aflate, ieri, pe holurile tribunalului. Aseară, solicitarea învinuiţilor de a fi cercetaţi în libertate a fost respinsă de magistraţi, iar mandatele de arestare vor fi prelungite pentru încă 30 de zile. Mai mult, alţi trei hunedoreni au primit mandate de arestare în lipsă pentru aceleaşi infracţiuni.
„Ancheta în acest caz este în desfăşurare. Cuprul sustras din societatea hunedoreană era valorificat ilegal la centrele de colectare a deşeurilor neferoase din oraş, prin intermediul unor complici”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

O altă mafie în vizorul poliţiştilor
În urmă cu trei ani, peste 50 de hunedoreni au fost cercetaţi, mulţi în stare de arest, pentru furturi de fier din incinta combinatului din Hunedoara. Pagubele au fost imense, însă judecarea dosarului „mafiei fierului vechi”, s-a împotmolit la Tribunalul Bistriţa-Năsăud,  din cauza unei excepţii de neconstituţionalitate invocată de unul dintre acuzaţi. Între timp, toţi arestaţii au fost puuşi în libertate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite