Hunedorenii acuzaţi că fac parte din „mafia cuprului” au cerut eliberarea din Arestul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 20 de persoane arestate preventiv la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, sub acuzaţia că au păgubit, prin furturi, Combinatul siderurgic de la Hunedoara de componente de cupru în valoare de 300.000 de lei a cerut Tribunalului Hunedoara eliberarea sub control judiciar.

CITEŞTE ŞI

Hunedorenii care au făcut parte din „mafia” cuprului au fost arestaţi preventiv

Descinderi în forţă: peste 20 de persoane reţinute pentru furturi de cupru din combinat

Membrii „mafiei cuprului” din Hunedoara vor petrece Revelionul în spatele gratiilor

Astăzi, la orele prânzului, un număr mare de forţe de ordine au fost mobilizate pentru a-i escorta la Tribunalul Hunedoara pe cei 20 de hunedoreni cercetaţi pentru furturi de materiale neferoase din incinta Arcelor Mittal Hunedoara. Din grupul învinuit că ar fi produs pagube de aproximativ 300.000 de lei fac parte şi mai mulţi agenţi de pază ai firmelor angajate pentru supravegherea zonei industriale. Ei au fost reţinuţi la sfârşitul lunii decembrie 2009, în urma unor descinderi ale Poliţiei, plănuite după ce hunedorenii au fost filaţi timp de mai multe luni de poliţişti.


Instanţa va decide în cursul acestei după-amiezi dacă va admite solicitarea învinuiţilor de a fi cercetaţi în libertate.  Potrivit unor surse, cel mai probabil, hunedorenii vor rămâne după gratii, de unde vor aştepta administrarea tuturor probelor în cauza aflată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.  

image
image

"Mafia cuprului"
Potrivit primelor cercetări efectuate în acest dosar, membrii aşa-zisei „mafii a cuprului”, prinşi în urma acţiunilor de filaj şi a interceptărilor telefonice, au participat la zeci de furturi de materiale neferoase din incinta companiei. Cele mai multe dintre infracţiuni au fost realizate în complicitate cu cu agenţii de pază, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

image

Furau cablurile cu miez de cupru aflate în incinta Arcelor Mittal şi componente metalice ale unor utilaje  „Cuprul sustras din societatea hunedoreană era valorificat ilegal la centrele de colectare a deşeurilor neferoase din oraş, prin intermediul a trei complici”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite