FOTOREPORTAJ „Azilul groazei”: Gara europeană a Devei a fost transformată într-un pol al mizeriei de boschetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mizeria și promiscuitatea sunt cele două caracteristici esențiale ale gării „europene” Deva, așa cum este numită în derâdere chiar de către boschetari. Poarta de intrare în municipiu oferă adăpost unui număr impresionant de oameni ai străzii.

“Euro-gara” din municipiul Deva dezvăluie călătorilor care calcă pentru prima dată pe peronul ei un peisaj dezolant. În stabilimentul reprezentativ pentru orașul de sub cetate s-au aciuiat cel puțin 20 de oameni ai străzii, care trăiesc în mizierie în fostele săli de așteptare de la etaj. Încăperile au fost transformate ad-hoc într-un azil al boschetarilor, un adevărat pol al mizeriei și promiscuității din Deva.

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

Azi dimineață, cei mai norocoși “locatari” au ocupat băncile unde în trecut călătorii așteptau trenurile, în timp ce alți oameni ai străzii dorm pe beton sau rezemându-și capetele de caloriferele călâi. “Nu avem altundeva unde merge. S-au construit adăposturi pentru câini, însă noi am fost uitați”, susține Tiberiu Baieș (46 de ani), un “om al gării”.

image

Polițiștii de la Transporturilor Feroviare spun că s-au împăcat cu ideea numărului mare de boschetari, dar sunt mulțumiți că aceștia nu fac alte probleme, în afară de putoarea și mizeria pe care o răspândesc.

FOTOREPORTAJ: Incursiune în sălbăticia pădurilor din Munţii Retezat

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

image

“Am trimis o mulțime de adrese către administrația locală, pentru ca oamenii aceștia să fie luați din gară și duși la adăposturi specializate. Deocamdată, ei au rămas aici”, a declarat Iuliana Zdrâncu, reprezentant al stației CFR. 

FOTOGALERIE: Cum au fost puse la pământ „turnurile gemene” din Hunedoara, ultimele simboluri ale măreţiei combinatului

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite