FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. D. Guţă
Castelul Corvinilor. D. Guţă

Sute de oameni au asistat, în seara de duminică, la concertele organizate cu ocazia primei ediţii a festivalului MuziCastel. Locul desfăşurării evenimentului a fost unul cu totul special pentru hunedoreni: Castelul Corvinilor.

Recitalurile de pian şi vioară, dar şi celelalte momente artistice pregătite în ultima zi a festivalului Muzicastel, i-au ţinut cu sufletul la gură pe cei peste 300 de oaspeţi ai castelului de la Hunedoara. Duminică seara, hunedorenii şi turiştii veniţi din alte zone ale ţării au umplut până la refuz „Sala Dietei” monumentului istoric, pentru a-i asculta pe artişti.

Cranii şi tone de gunoaie, scoase de sub castel

SPECIAL Ultimele zile ale mocăniţei de la Hunedoara

VIDEO Shakespeare "învie" la Castelul Corvinilor

Prezenţa publicului la evenimentul organizat în premieră la Hunedoara a fost peste aşteptări, iar răspunsul celor care au venit în faţa reflectoarelor a fost pe măsură.

Acordurile muzicii clasice şi ale tangoul argentinian au părut că trezesc la viaţă castelul de la Hunedoara, între zidurile căruia, în ultimele secole au fost înmagazinate o mulţime de legende, unele dintre cele mai înfiorătoare.

Castelul Corvinilor. D. Guţă

Pentru anul viitor, organizatorii festivalului Muzicastel pregătesc o altă premieră: la Castelul Corvinilor ar putea avea loc un spectacol inedit de operă.

Legendele castelului
Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din lume, potrivit unor clasamente făcute în urma opiniilor turiştilor străini. Există şi credinţa că fortăreaţa este bântuită, şi aceasta nu numai de cei câteva sute de lilieci care şi-au găsit adăpostul în podurile ei, dar şi de fantomele trecutului. Chiar şi a domnitorului Vlad Ţepeş (Dracula), spun unele legende.

image

În curtea monumentului istoric, de-alungul vremii au fost torturaţi şi executaţi oameni, iar în temniţele lui au ajuns prizonieri ai celei mai sângeroase răscoale a iobagilor din Transilvania, cea din toamna anului 1784, condusă de Horea. (Prizonierii, aproape 100 la număr, au fost eliberaţi din castel, în timp ce în aceleaşi zile ale răscoalei, zeci de ţărani răsculaţi prinşi după ce i-au atacat pe nobili în cetatea Devei erau decapitaţi).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite