EXCLUSIV Profesorul Alin Cioară a fost găsit nevinovat de moartea elevei sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Cioară
Alin Cioară

Procurorii au stabilit că profesorul nu a întreţinut relaţii sexuale cu minora. Anchetatorii au considerat că faptele pentru care profesorul brădean învinuit de părinţii Lorenei de moartea acesteia a fost cercetat nu îi pot fi imputate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat cercetările în dosarul penal în care Alin Cioară, profesorul de matematică de la Colegiul „Avram Iancu” din Brad, a fost cercetat pentru înlesnirea sinuciderii elevei Lorena Hurdea, în vârstă de 16 ani, şi pentru relaţii sexuale cu minora, despre care legiştii au stabilit că fusese deflorată.

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Dascălul elevei care s-a sinucis din iubire pentru el a fost dat dispărut de colegi

„Alin Cioară a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de înlesnire sau determinare a sinuciderii, pentru că fapta nu există.

De asemenea, procurorul a dispus suspendarea urmăririi penale pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu un minor, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de el”, a precizat Ionela Draia, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Dacă ar fi fost găsit vinovat pentru cea de-a doua infracţiune, iar magistraţii ar fi putut demonstra că aceasta a dus la sinuciderea adolescentei, Alin Cioară ar fi fost pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Misterul biletului de adio
”Am spus tot timpul că Alin Cioară este nevinovat, iar acum procurorii au adeverit acest lucru”, a declarat Ramona Ţăranu, avocata profesorului. În schimb, Nicolae Hurdea, tatăl Lorenei, a continuat să îl învinuiască pe Alin Cioară de sinuciderea fiicei sale. Aceasta şi pentru că minora îşi declarase iubirea faţă de profesorul ei de matematică în jurnalul său, iar înainte de a se spânzura a lăsat un bilet de adio în care şi-a motivat gestul extrem scriind „Alin vă va da explicaţiile”.

Poliţia lasă locul procurorilor în anchetarea profesorului Alin Cioară

Reporterii ADS Hunedoara au intrat în „cuibuşorul de nebunii” al profesorului de matematică

Omagiu pentru Lorena, eleva sinucigaşă, din partea colegilor de clasă

În luna ianuarie, Lorena Hurdea, din Brad, a fost găsită decedată în pădurea de la marginea oraşului. Dascălul Alin Cioară, despre care prietenii adolescentei mărturiseau că ar fi avut o relaţie cu ea, s-a internat din cauza şocului sinuciderii în mai multe clinici de psihiatrie.

Problemele cu alcoolul l-au adus apoi, din nou, pe patul de spital, pentru ca în cele din urmă să se întoarcă la catedra aceleiaşi clase a fostei sale eleve.

Profesorul acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, internat la Psihiatrie

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite