Drogurile cu care a fost prins Cosmos Tănase, prinţul ţiganilor, urmau să ajungă la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmos Tănase, "Prinţul ţiganilor"
Cosmos Tănase, "Prinţul ţiganilor"

Cosmos Tănase, temutul membru al lumii interlope din Iaşi, cunoscut ca "Prinţul ţiganilor", a fost arestat recent de Tribunalul Iaşi, pentru posesie şi trafic de droguri. El avea ascunsă o cantitate de 1,6 kilograme de cocaină, pe care o adusese din Spania.

Anchetatorii susţin că numitul Cosmos Tănase era liderul grupării de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai."Marfa" a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor.

Dezvăluiri din Mica Sicilie. Galaţiul - capitala asasinatelor din lumea interlopă FOTO

Potrivit dosarului de urmărire penală, drogurile deţinute de Cosmos Tănase urmau să ajungă în judeţul Galaţi, la un clan interlop dinTecuci, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece interlopul ieşean a fost arestat.

Procurorii care au instrumentat cazul susţin că iniţial „prinţul ţiganilor" a încercat să vândă cocaina patronului unei fabrici de încălţăminte din Spania. Însă acesta nu a cumpărat-o pentru că nu era de calitate. „Marfa" a fost adusă apoi la Iaşi. „Prinţul ţiganilor" ar fi încercat să-i vândă cocaina unui sucevean şi ar fi furnizat mai multe doze unor consumatori din Iaşi.

Pe 20 februarie 2012, Cosmos Tănase ar fi fost sunat de un anume Fănică Drug „care i-a transmis că a vorbit la ţiganii din Tecuci şi că poate aduce aia albă" cât mai repede. „Prinţul ţiganilor" le-ar fi cerut locotenenţilor săi să aducă marfa. Însă, la ora 16.00 Cozma şi Puia au fost prinşi în flagrant de anchetatori. Cei doi aveau într-un rucsac 1,3 kilograme de cocaină.

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase VIDEO

EXCLUSIV Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

Cosmos, Cozma şi Puia au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Tribunalul Iaşi a decis, pe 21 februarie, arestarea celor trei pentru 29 de zile. "Este povestea tipică, se vorbeşte depre droguri, dar lipsesc drogurile. În ceea ce îl priveşte pe clientul meu nici la percheziţia domiciliară, nici la percheziţia corporală, a maşinii sau în locurile în care le-ar putea frecventa dumnealui nu s-a găsit niciun fel de drog. Cred că este doar o neînţelegere şi acesta se va clarifica, pentrru că este imposibil să fii reţinut pentru trafic de droguri fără, ca în ceea ce te priveşte, să nu se fi găsit nici măcar un gram de drog", a precizat Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase.

Alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Cosmos Tănase este considerat de anchetatori liderul unei grupări de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai.

EXCLUSIV Cocaina lui Cosmos Tănase la îndemâna oricui. Marfa a fost ascunsă în casa scării

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite