EXCLUSIV Cocaina lui Cosmos Tănase la îndemâna oricui. Marfa a fost ascunsă în casa scării FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmos Tănase, "Prinţul ţiganilor"
Cosmos Tănase, "Prinţul ţiganilor"

Potrivit propunerii de arestare, o parte din cocaina pe care „prinţul ţiganilor" a vrut să o vândă a fost ascunsă într-un bloc din Iaşi. Pachetul cu 40 de grame de stupefiante a fost „furat" de anchetatori.

Membrii reţelei lui Cosmos Tănase ar fi găsit metode inedite pentru a ascunde drogul. Potrivit propunerii de arestare preventivă a lui Tănase, o parte din cocaină a fost pusă pe casa scării blocului în care locuia Costel Puia, zis Cocai.

Clanurile care fac legea în Capitala Moldovei FOTO

Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

Pachetul a fost ascuns între etajul unu şi parter, într-o cutie metalică de protecţie a cablurilor TV şi de Internet, care era amplasată sub ţeava de gaz. Însă, pe 15 februarie anchetatorii au luat cocaina din cutie pentru a obţne probe împotriva reţelei lui Cosmos Tănase.

Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

În seara zilei de 15 februarie , la orele 21.58 Puia Costel a sosit la domiciliu şi a căutat de mai multe ori cocaina în ascunzătoare, respectiv în cutia metalică de protecţie a cablurilor TV şi Internet, amplasată sub ţeava de gaz. Apoi la locuinţa acestuia  a venit inculpatul Groapă Cătălin. Inculpatul Puia se afla într-o stare vizibilă de surescitare, era foarte supărat şi i-a spus inculpatului Groapă că a ascuns într-o scară de bloc circa 40 de grame de cocaină, iar cineva i-a luat-o", se precizează în propunerea de arestare preventivă.

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase VIDEO

UPDATE "Prinţul ţiganilor", Cosmos Tănase, a fost arestat VIDEO

Anchetatorii susţin că Cosmos  Tănase era liderul grupării de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină  din Spania, transportul acesteia prin  intermediul  locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai."Marfa" a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la  fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor.

Cosmos Tănase a fost dus în Arestul IPJ

Procurorii susţin că iniţial „prinţul ţiganilor" a încercat să vândă cocaina patronului unei fabrici de încălţăminte din Spania. Însă acesta nu a cumpărat-o pentru că nu era de calitate. „Marfa" a fost adusă apoi la Iaşi. „Prinţul ţiganilor" ar fi încercat să-i vândă cocaina unui sucevean şi ar fi furnizat mai multe doze unor consumatori din Iaşi. În cele din urmă reţeaua a încercat să distribuie drogurile în judeţul Galaţi.

EXCLUSIV Interlop „distrus" de contul de pe Facebook FOTO

Pe 20 februarie 2012, Cosmos Tănase ar  fi fost sunat de Fănică Drug „care i-a transmis că a vorbit la ţiganii din Tecuci şi că poate aduce aia albă" cât mai repede. „Prinţul ţiganilor" le-ar fi cerut locotenenţilor săi să aducă marfa. Însă, la ora 16.00 Cozma şi Puia au fost prinşi în flagrant de anchetatori. Cei doi aveau într-un rucsac 1,3 kilograme de cocaină.

Lux şi manele la ultima petrecere a lui Cosmos Tănase. Vezi cum s-a distrat interlopul FOTO

Cosmos, Cozma şi Puia au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Tribunalul Iaşi a decis, pe 21 februarie, arestarea celor trei pentru 29 de zile. "Este povestea tipică, se vorbeşte depre droguri, dar lipsesc drogurile. În ceea ce îl priveşte pe clientul meu nici la percheziţia domiciliară, nici la percheziţia corporală, a maşinii sau în locurile în care le-ar putea frecventa dumnealui nu s-a găsit niciun fel de drog. Cred că este doar o neînţelegere şi acesta se va clarifica, pentrru că este imposibil să fii reţinut pentru trafic de droguri fără, ca în ceea ce te priveşte, să nu se fi găsit nici măcar un gram de drog", a precizat Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase. Alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite