Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi. Zeci de funcţionari s-au "specializat" la munte şi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” vă prezintă lista directorilor din Primărie care au beneficiat, în mod preferenţial, de cursuri de perfecţionare. Pentru fiecare angajat „perfecţionat” în diverse staţiuni, municipalitatea a plătit circa 1.500 de lei plus diurna.

Conform Legii 188/ 1999 privind statutul funcţionarului public, toţi angajaţii Primăriei erau obligaţi să facă, în mod obligatoriu, cel puţin un astfel de curs de perfecţionare.

CITIŢI ŞI:

Dezvăluiri: Sporuri ilegale la Primăria Galaţi. Prefectul contestă în Instanţă (UPDATE)

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

La Primărie cam miroase a puşcărie

Boala sporurilor se întinde! Funcţionarii din Primăria Galaţi se declară iradiaţi de un câmp magnetic pe care nu-l confirmă nimeni!

Totuşi, având în vedere  atractivitatea staţiunilor turistice în care erau organizate aceste cursuri obligatorii şi condiţiile de lux pentru cazare şi masă, asigurate gratuit, nu-i de mirare că s-a perfecţionat excesiv doar o „gaşcă de directori şi şefi de servicii”.

De altfel, în marea majoritate a cazurilor cursurile urmate de aceştia n-au nicio legătură cu activitatea lor.

Privilegiaţii din Primărie

Campionul absolut al cursurilor de perfecţionare este Viorel Mancaş, directorul Serviciului de Informatizare din cadrul Primăriei. În decursul a trei ani, acesta s-a deplasat la nouă astfel de cursuri.

image

De pildă, în martie 2005, a făcut un curs de management al securităţii informaţiilor. Tot în acelaşi an, în luna octombrie, a mers la conferinţa anuală a utilizatorilor ERSI,Trimble, Leica Geosystaems, Euromap.

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Un an mai târziu, respectiv în iunie 2006, s-a deplasat la un curs pentru fondurile structurale. În februarie 2007 a făcut cursul „Finanţarea şi cofinanţarea proiectelor de investiţii locale”, în martie a participat la „Forumul  PROFIN-Fonduri Europene Postaderare”, iar în luna iunie a făcut cursul “Audit în sistemul de management al securitatii informaţiei”.

În februarie 2008 a participat la “Dezvoltarea competentelor de lider-modul IT” şi la cursul  “Poziţii manageriale- modulul II”.

Pe lista celor super "perfecţionaţi" figurează şi Doina Stamate, directorul Direcţiei Economice, cu şapte cursuri, Rodica Câmpeanu, director adjunct la Direcţia Economică, cu şapte cursuri,  Daniela Uzuneanu, şefa Serviciului Resurse Umane, cu şase cursuri.

„Timp de 10 ani, aceşti directori au fost privilegiaţi, iar cursurile făcute nu au legătură cu specializarea lor. Ca angajator, Primăria avea obligaţia să afişeze costul şi specificul acestor cursuri. Aceşti funcţionari au fost trimişi în mod preferenţial, fără să existe un plan şi o analiză a Serviciului Resurse Umane”, ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului Propriu de Specialitate al Primăriei municipiului Galaţi.

image

Printre cei care au făcut şcolarizări şi instruiri pe bani publici se numără şi pesionarii:  Eleonora Marin, fosta arhitectă-şef, Cazacu Petrică, fost director la Direcţia Tehnică şi Nicolae Lăcătuş, fost inspector de specialitate în cadrul Serviciului Corp Control Primar.

„Am făcut o adresă prin care cerem să ni se comunice şi deplasările în străinătate. Am solicitat Curţii de Conturi să ne spună cu ce au venit de afară şi ce beneficii au avut cetăţenii Galaţiului”, a adăugat Marcel Gurzu.

Şantajaţi ca să demisioneze din sindicat: "Ori plecaţi din sindicat, ori plecaţi din Primărie"

Lista angajaţilor care au urmat cursuri de perfecţionare este semnată de primarul Dumitru Nicolae, Doina Stamate, directorul Direcţiei Economice, şi de către Daniela Uzuneanu, şef  Serviciu Resurse Umane.

De la 1 ianuarie 2010,  Institutul Naţional de Administraţie ( INA) a decis ca aceste cursuri de perfecţionare, plătite din banii administraţiilor locale, să nu se mai organizeze.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite