Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza nu a afectat salariile directorilor din Primărie, care câştigă mai bine decât cei doi viceprimari şi primarul Dumitru Nicolae.  Mai mult de jumătate dintre directori încasează de la bugetul local lefuri grase, cuprinse între 1.000 de euro şi 1.500 de euro lunar

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei

Mult trâmbiţata reducere a cheltuielilor administrative nu e valabilă şi în Primăria Galaţi, unde directorii încasează lunar lefuri mai mari decât edilul-şef.  Lucru confirmat, de altfel, şi de liderul Sindicatul Funcţionarilor Publici din Aparatul Propriu de Specialitate al Primăriei Galaţi, Marcel Gurzu.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi primeşte de două ori mai puţin decât adjunctul său

Conform acestuia, la Primărie există 56 de funcţii de conducere, dintre care 20 de posturi de director, iar 36 de şefi de serviciu.

Lunar, aceştia încasează lefuri de invidiat.  Un director obişnuit, cu vechime medie, cu indemnizaţie de conducere şi alte sporuri ajunge lejer la 1.000 de euro pe lună, iar unul cu ştaif  poate ajunge la 1.500 de euro.

Primarul Dumitru Nicolae

image

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir"

 „Aceşti directori şi şefi de servicii, pe lângă indemnizaţia de conducere de până la 50%, mai primesc sporuri de vechime de 25%, sporul de calculator de 15%, sporul de antenă de 10%,  iar dacă derulează proiecte europene mai primesc 75%”, ne-a spus liderul de sindicat.

Tupeu de city manager: 70.000 de euro pe an

„Eu am solicitat domnului primar să reducă două treimi dintre directori. Nu este posibil să ai 10 directori în subordinea Consiliului Local”, a adăugat Marcel Gurzu.

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Printr-o HCL din 11 martie, salariile directorilor şi a şefilor de serviciu au fost majorate cu 30%. Conform raportului de specialitate, arhitectul- şef a primit un supliment de 662 lei, secretarul municipiului - 671 lei, şef serviciu - 555 lei, director adjunct-598 lei, director executiv -641 lei, şef de birou-534 lei.

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Un exemplu de serviciu inutil este Direcţia de Informatizare, care are 28 de angajaţi, plus doi directori.

Întrebat dacă se justifică numărul mare de directori din Primărie, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a răspuns: „Vom reanaliza organigrama şi vom vedea ce e de făcut. Probabil că anumite departamente vor fi comasate”.

Viorel Mancaş-director Direcţia Informatizare

image

Extreme salariale la Spitalul Judeţean Galaţi: Cel mai mare salariu sare de 14.700 de lei, iar cel mai prost plătit doctor ia numai 631 de lei

Restructurarea trebuia să fie pusă în practică încă din octombrie 2009. Edilii o amână, motivând că nu au încheiat analiza posturilor şi a activităţii personalului.

O familie întreagă la Finanţele din Brăila. Vezi aici averile de care dispune un neam instalat în instituţia care reprezintă Statul

În prezent, în instituţie lucrează 456 de persoane. Totuşi, Primăria trebuia să aibă cu 100 de funcţionari mai puţin, conform dispoziţiei Guvenului de redimensionare a aparatelor administraţiei publice locale.

Ruşine: Achiziţii publice cu sume exorbitante/Un litru de apă în caz de urgenţă costă cât o bere

Conform declaraţiei de avere, primarul Dumitru Nicolae a încasat în 2008 suma de 50.475 lei, la care se adaugă alţi 23.000 de lei, cumulaţi din pensie. Mult mai puţin au încasat viceprimarii Nicuşor Ciumacenco şi Mircea Răzvan Cristea. Acesta din urmă, de exemplu, a beneficiat în 2008 de 44.172 lei.

DEZMĂŢ PE BANI PUBLICI/ Statul plăteşte câte 36 de directori pentru agricultură în fiecare judeţ!

Top cinci salarii

Elena Lovin, director fiscalitate -  95. 447 lei/an 
Doina Stamate, director economic - 89.771 lei /an
Costel  Hanţă, director Direcţia Programe - 76.386 lei/an 
Viorica Palade, director Direcţia Administraţie Publică Locală  – 70.416 lei/an 
Viorel Mancaş, director Serviciu Informatizare- 70.154 lei/an

Primul român anchetat pentru concediu medical dubios este din Galați

Vox: „Am solicitat domnului primar să reducă două treimi dintre directori”, Marcel Gurzu, lider sindicat

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite