Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi primeşte de două ori mai puţin decât adjunctul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surprinzător, şeful IPJ Galaţi, comisarul şef Daniel Miron nu se situează în primii cinci şi ia un salariul la jumătate faţă de adjuncţii lui

În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean diferenţele salariale sunt uriaşe, oameni cu funcţii mici câştigând cu mult mai mult decât şeful instituţiei.
Legea salarizării unitare naşte monştri!Acest lucru este demonstrat cât se poate de clar de veniturile poliţiştilor, postate pe site-ul IPJ Galaţi, la adresa, http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=info_pub&id=3089&item=6_9.

CITESTE SI:

Extreme salariale la Spitalul Judeţean Galaţi: Cel mai mare salariu sare de 147.000 de lei, iar cel mai prost plătit doctor ia numai 631 de lei

Şeful IPJ: 3.797 lei


Comisarul şef Daniel Miron, şeful IPJ, a ridicat în luna aprilie o leafă de 3.797 de lei, o sumă cu mult mai mică faţă de cea a adjunctului său, comisarul şef Dumitru Daniel Mergeanu, care a câştigat în aceiaşi perioadă un salariu de 6.362 de lei.


Nici în comparaţie cu şeful Poliţiei Municipiului Galaţi - comisarul şef Marius Dobrea, şeful Inspectoratului nu stă mai bine. Dobrea a avut un câştig net, la nivelul lunii aprilie de 5.598 de lei.


Lucrurile stau la fel de prost pentru comisarul Miron şi când vine vorba de funcţiile mult mai mici din cadrul aparatului poliţienesc. Astfel, un adjunct de şef de secţie de Poliţie a primit luna trecută 4.232 de lei, în condiţiile în care atribuţiile sale sunt mult mai reduse faţă de cele pe care le implică funcţia de şef de Inspectorat.


Comisarul şef Florin Olaru, şeful serviciului de resurse umane din cadrul IPJ Galaţi, a încercat să explice de unde survin aceste diferenţe colosale apărute în grila de salarii a instituţiei.


„Aceste diferenţe vin din cauza gradului, a sporurilor şi a indemnizaţiei de conducere şi au apărut în urma legii salarizării unice", a spus acesta.
Comparând aceste venituri cu altele din sistemul bugetar, se poate ajunge la concluzia că funcţia de şef al IPJ , deşi importantă în ierarhia unui judeţ este cu mult mai slab plătită decât altele ce implică mult mai puţine responsabilităţi.


Astfel, un medic de la Anestezie şi Terapie Intensivă, angajat al Spitalului Judeţean, câştigă în jur de 8.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent medical cu vechime, de la secţia Anatomie Patologică, primeşte 5.060 de lei, iar un medic primar, din aceiaşi secţie, încasează sume cuprinse între 8.902 şi 10.056 lei.


E legal


„Salariul pe care-l am este legal. Nu am cum să-l contest, atâta timp cât aceste venituri sunt dictate direct de la Bucureşti. Pe de altă parte, odată cu această funcţie creşte doar portofoliul de duşmani, nicidecum averea", a ţinut să precizeze comisarul şef Miron, şeful IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite