La Primărie cam miroase a puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vă vine să credeţi că Primăria a uita să încaseze taxe de 50 milioane de euro? Foto: Adevărul
Vă vine să credeţi că Primăria a uita să încaseze taxe de 50 milioane de euro? Foto: Adevărul

Curtea de Conturi a stabilit că Primăria a „uitat" să încaseze taxe de concesiune de 2.000 de miliarde de lei vechi. Aşteptăm cu viu interes să vedem cine va plăti oalele sparte ca urmare a acestui mega-tun de aproape 50 de milioane de euro.

Ştiţi cum fac şmecherii din Galaţi? Concesionează de la primărie terenuri, fac pe ele fabrici, hoteluri, blocuri, vile, cârciumi, buticuri etc, apoi „uită" să plătească taxa de concesiune.

La rândul ei, Primăria „uită" să le ceară banii. Urmarea: balamuc financiar.

Nu zicem noi, zice Curtea de Conturi

Potrivit raportului pe anul 2008 al Curţii de Conturi (dat publicităţii recent), Primăria Galaţi a reuşit rara performanţă de a acumula sume neîncasate din concesiuni şi chirii în sumă de - ţineţi-vă bine! - 2.000 (două mii) de miliarde de lei vechi.

Transformată în euro suma bate la 50 de milioane şi înseamnă fix creditul bancar pe care primarul Dumitru Nicolae vrea să-l ia pentru a termina lucrările la reabilitarea reţelei de apă şi de canalizare.

CITIŢI ŞI:

Consilierii locali iau măsuri absolut aberante: Funcţionarii din Primărie vor primi salarii cu 30% mai mari

Boala sporurilor se întinde! Funcţionarii din Primăria Galaţi se declară iradiaţi de un câmp magnetic pe care nu-l confirmă nimeni!

Criza muşcă din buget: Un oraş aproape în faliment !

Iată ce mai zice Curtea de Conturi: „Sumele au fost înregistrate în evidenţa tehnico-operativă, contabilă și fiscală, dar care nu au fost urmărite în vederea încasării".

Cine se face vinovat? Sperăm că Primăria va da un răspuns credibil cât de curând, pentru că - fie vorba între noi - la suma asta cam miroase a puşcărie.

Dar asta nu e tot. În acelaşi raport descoperim şi alte sume uriaşe deturnate din banii publici cu aprobarea unor şefi de instituţii din Galaţi

O problemă ar fi nerestituirea la bugetul de stat a sumelor primite din fondul de rezervă bugetară la primăriile comunelor Vânători, Liești, Tudor Vladimirescu, Berești-Meria, Ţepu şi Șendreni (2,8 milioane lei).

O alta: cheltuieli stabilite de instanţele judecătorești pentru nepunerea în executare a unor hotărâri judecătorești la Primăria Galaţi (0,5 milioane lei, imputabile primarului).

Alta: efectuarea unor plăţi fără documente justificative și fără bază legală la cheltuieli de personal şi cheltuieli de capital la Primăria Galaţi, Şcoala nr. 10 „Petre Ţuţea" Galaţi şi primăriile comunelor Buciumeni şi Piscu (0,6 milioane lei).

Jaf cu sporul!

Fix 5 milioane lei noi (1,1 milioane de euro). Atâta au furat de la stat funcţionarii de la Galaţi.

Curtea de Conturi a dispus imputaţii legate de plata ilegală a unor prime și sporuri salariale la Consiliul Judeţului, primăria Galaţi, Liești, Măstăcani, Piscu, Vânători și Vlădești, Liceul de artă „Dimitrie Cuclin" şi Grup Școlar „Radu Negru" Galaţi.

CIFRĂ

50 milioane de euro. Atâta are de încasat Primăria din concesiuni. Tot atâta vrea să împrumute de la bănci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite