Boala sporurilor se întinde! Funcţionarii din Primăria Galaţi se declară iradiaţi de un câmp magnetic pe care nu-l confirmă nimeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii din Primărie se plâng că sunt afectaţi de unde  electromagnetice
Angajaţii din Primărie se plâng că sunt afectaţi de unde electromagnetice

Angajaţii Primăriei primesc un spor de 10 % din salariu, pe motiv că lucrează în câmpuri electromagnetice „vătămătoare".Se pare că Legea salarizării unice nu a făcut ordine în veniturile tuturor funcţionarilor, unii încasând în continuare sporuri necuvenite.

Este vorba despre sporul pentru „condiţii vătămătoare sau de antenă". Conform articolului 16 din OUG nr.6/2007, respectivul spor se acordă funcţionarilor din cadrul instituţiilor publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de frecvenţă sau staţii de bruiaj.

Pe clădirea Primăriei însă nu se află nicio astfel de antenă şi, ca atare, sporul este necuvenit.


Este un drept stipulat de Contractul colectiv de muncă. Îl primesc salariaţii afectaţi de undele electromagnetice şi este în valoare de 10% din salariul de bază. Pe lângă acest spor, se mai primeşte sporul de arhivă de 15% , sporul de calculator în valoare de 15%", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.


Pentru a nu induce în eroare cititorii, precizăm că nu toţi cei 462 de angajaţi din Primărie primesc sporul de antenă, ci doar cei care lucrează în clădirea de pe strada Domnească ( vizavi de Universitate). Adică 250 de funcţionari.


Când însă vine vorba despre nocicvitatea radiaţiilor emise de antenele GSM, nocivitate invocată în plângerile multor locatari care s-au procopsit cu astfel de instalaţii pe acoperişurile blocurilor, autorităţile sunt toate de acord că radiaţiile emise nu sunt periculoase.


Primăria bună de plată
Pe lângă fericiţii posesori ai sporului de „antenă", în Primărie sunt 87 de angajaţi care au câştigat în instanţă, dreptul de a primi, retroactiv, pe şase ani, două sporuri: de treaptă ( 25%) şi sporul postului ( 25%). Primăria este obligată să le plătească celor 87 de salariaţi suma de 1,8 milioane de lei, în trei tranşe, până în 2012.


Sunt nişte drepturi salariale care ni se cuvin. Decizia instanţei este irevocabilă şi definitivă", ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor din Aparatul Propriu de Specialitate a Primăriei Galaţi.


Dintre sporurile care nu se mai regăsesc în noua grilă de salarizare, le amintim pe cele de de dispozitiv , de mobilitate, de hrană - 9 lei/zi şi sporul de îmbrăcăminte, de 1200 lei/an.


Legea unică a salarizării a făcut ca, în medie, salariile angajaţilor din Primăria Galaţi să scadă cu 35%", a precizat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite