Dezvăluiri: Sporuri ilegale la Primăria Galaţi. Prefectul contestă în Instanţă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 30 de funcţionari publici încasează un spor de proiecte europene în baza unui amărât de curs de cinci zile. Prefectul Galaţiului a cerut în instanţă anularea dispoziţiei prin care primarul Dumitru Nicolae a acordat sporurile respective.

CITIŢI ŞI:

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

În timp ce simplii angajaţi din sistemul bugetar sunt daţi afară, cei din Primăria Galaţi primesc sporuri de până la 75%  din salariu, fentând legea. Este vorba de sporul de proiecte europene (manager proiecte) acordat de primarul municipiului Dumitru Nicolae prin Dispoziţia nr.87 din 15 ianuarie 2010.

Contestată de Prefect

Potrivit legii, acest adaos de 75% la  salariu se acordă doar funcţionarilor care au studii de specialitate de management şi care sunt implicaţi în accesarea fondurilor europene.

Şantajaţi ca să demisioneze din sindicat: "Ori plecaţi din sindicat, ori plecaţi din Primărie"

Culmea este, însă, că au încasat bani atât oameni care nu au pregătirea necesară, cât şi funcţionari care nu au nicio treabă cu fondurile şi nu au trecute în fişa postului aceste atribuţiuni.

Această situaţie a ieşit la iveală în data de 23 de august. Cosmin Păun, prefectul Judeţului Galaţi, a cerut în Instanţă anularea dispoziţiei în cauză, care nominaliza  funcţionarii care beneficiază de majorare de până la 75% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată la proiectele cu finanţare internaţională.

image

 „Considerăm că prevederile Legii nr.339/2007 dispun încadrarea specialiştilor în managementul de proiect, ori niciun funcţionar public căruia i se acordă spor de management nu este încadrat pe o funcţie de specialist în management, ci, în mare parte,  pe funcţii existente în momentul intrării în vigoare a legii de şef de serviciu, director, consilier”, explică prefectul Cosmin Păun în cererea de chemare în judecată.

image

În citaţia emisă pe  23 august 2010 se precizează că primarul municipiului Galaţi este chemat în Instanţă în data de 19 octombrie 2010, în calitate de pârât, în procesul cu Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi. 

„Având în vedere că sunt încălcate articolele 1 şi 5 din Legea nr. 339/2007 solicităm  anularea Dispoziţiei nr. 87 din 2010 privind stabilirea funcţionarilor care beneficiază de majorare de până la 75%  a salariului de bază pentru activitatea desfăşurată la proiectele cu finanţare internaţională” , mai precizează prefectul Cosmin Păun în cererea de chemare în judecată. Prefectul a reuşit să suspende acest spor, până la la finalizarea procesului.

Conform liderului de sindicat al Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului, Marcel Gurzu, aproximativ 30 de directori, şefi de serviciu şi consilieri primesc acest spor de management, deşi nu au studii de specialitate.

image

„Aceste sporuri de proiecte europene sunt încasate şi de directorii Viorel Mancaş, Daniela Uzuneanu ( şef Serviciu), Baldovin Titina (referent).  Ei au făcut un curs  de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate. Singurii funcţionari din Primărie care au dreptul să primească acest spor sunt de la Direcţia de Proiecte Europene, condusă de Costel Hanţă, şi de la Direcţia condusă de doamna  Palade”, ne-a declarat liderul de sindicat.

UPDATE:  Astăzi, la ora 12:42, Primăria a reacţionat şi ne-a oferit un punct de vedere.

“Majorarea cu 75% a salariului da bază a fost aplicată cu precadere funcţionarilor care lucrează în cadrul  Direcţiei Proiecte şi Programe.  Dispoziţia de acordare a acestui spor a fost emisă  conform normelor legale  în vigoare referitoare la proiectele cu finanţare internaţională. Prefectura a acţionat în contencios acesta dispozitie. Singura în masură să se pronunţe asupra legalitaţii actului administrativ atacat este instanţă de judecată", ne-a declarat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Primarul Dumitru Nicolae nu a putut fi contactat, acesta aflându-se în vacanţă la Covasna.


Vox: „Aceste sporuri sunt încasate de directori care au făcut un curs  de cinci zile”, Marcel Gurzu, lider sindicat


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite