Şeful Garnizoanei Galaţi:"Şoferul camionului nu a apreciat bine distanţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion al armatei, cu 12 militari la bord, s-a răsturnat într-un şant în timp ce evita o altă maşină. Militarii au scăpat de moarte ca prin urechile acului, cinci dintre ei fiind răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital, după ce au fost surprinşi sub cei 100 de saci cu nisip aflaţi în autoutilitară. 

Accidentul s-a produs pe drumul care face legătura dintre comuna Şiviţa şi digul de la Prut, unde militarii lucrau de aproape 48 de ore la înălţarea acestuia. Şoferul camionului militar a încercat să evite o altă maşină care venea din sens opus şi s-a răsturnat în şanţul adânc de aproximativ cinci metri. În urma impactului, şase dintre soldaţi au fost răniţi, iar doi dintre ei au suferit leziuni grave. Cei zece militari care se aflau în remorca camionului, ceilalţi doi fiind în cabină, au văzut moartea cu ochii după ce au fost surprinşi de cei aproximativ 100 de saci de nisip cu care urmau să consolideze digul de la Prut.

Prutul se umflă văzând cu ochii

„Am evitat o altă maşină şi ne-am răsturnat în şanţ. Şase dintre colegi au fost duşi la spital după ce i-am scos de sub camion. Pământul este moale şi ne-am răsturnat. Suntem speriaţi. Unii dintre colegi sunt răniţi mai grav. Doi erau în faţă, restul în spate”, a declarat plutonierul Paul Bogza, unul dintre militarii aflaţi în camion.

Secretarul de stat Mihai Capră a recunoscut că bărbatul din Şendreni a venit cu ideea salvatoare

Dintre cei şase soldaţi care au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi, doi au rămas internaţi pentru examinare amănunţită. Ionuţ Ţecu şi Bogdan Câţă au fost cel mai grav răniţi, primul fiind internat la Neurochirurgie iar cel de-al doilea, la secţia de Chirurgie. De asemenea, militarii prezentau şi leziuni ale claviculei şi diferite contuzii.

Viitura de pe Prut nu pune în pericol îndiguirile

„Şoferul camionului nu a fost atent”

Aceasta este prima concluzie a organelor de anchetă care au sosit imediat la faţa locului.
„Analizăm cauzele producerii accidentului. Nu putem spune prea mult în momentul de faţă, dar, din câte se pare, şoferul camionului militar nu a apreciat bine distanţa. Cei răniţi au fost transportaţi la spital”, a declarat Adrian Popescu, şeful Garnizoanei Galaţi. 

Soldaţii care au scăpat mai ieftin în urma accidentului au sărit imediat să-şi scoată colegii de sub camion şi de sub sacii de nisip, pentru pentru a le acorda primul ajutor.

Cod galben de ploi în judeţul Galaţi până duminică la ora 21.00/ Alertă pe Prut

Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare

„I-am văzut pe băieţii din camion aici la margine drumului. Erau răniţi”, spune Gheorghe Nour, vice primarul comunei Tuluceşti, venit şi el la faţa loclui.

Celălalt şofer şi-a văzut de drum

Bogdan Roşu, cel care se afla la volanul Daciei ce venea de pe contrasens, a plecat mai departe cu toate că a văzut cum se răstoarnă camionul plin cu soldaţi. După aproximativ o oră de la producerea accidentului, acesta a fost adus la faţa locului de către poliţişti, pentru declaraţii.

„Am oprit să le dau voie să treacă pe lângă mine. Am văzut că drumul este îngust şi nu avem cu să trecem unul pe lângă altul. Am văzut în oglinda retrovizoare că s-au rasturnat”, a spus Bogdan Roşu, şoferul Daciei implicate în accident.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite