Cod galben de ploi în judeţul Galaţi până duminică la ora 21.00/ Alertă pe Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi,  în 11 judeţe din nord estul ţării, valabilă până duminică la orele 21.00. În această dimineaţă Prutul măsoară 626 de centimetri şi a atins cota de pericol la Oancea.

"În Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l pe metrul pătrat şi izolat 50 l/mp", se arată în comunicatul emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pericol pe Prut

Apele Prutului sunt în creştere, iar ultimele măsurători, din noaptea trecută, de la ora 3.00, arătau că râul se află la 626 de centimetri, cu 26 de centimetri faţă de cota de pericol.

În toate localităţile de-a lungul Prutului se monitorizează situaţia de către oamenii de la primăriile respective. Printre aceste localităţi se numără Cavadineşti, Suceveni, Vlădeşti, Oancea, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti.
Totodată, se execută lucrări de construcţie şi consolidare la digul de la Brateşul de Sus, cu saci de nisip şi folie de polietenă.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite