Secretarul de stat Mihai Capră a recunoscut că bărbatul din Şendreni a venit cu ideea salvatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Gheorghiu din Şendreni este cel care l-a învăţat pe premierul Boc cum să reducă nivelul Dunării prin deschiderea ecluzelor canalului Dunăre-Marea Neagră. Mihai Capră a confirmat faptul că ideea bărbatului a fost genială.

Săteanul din Şendreni, cel care i-a dat idea lui Emil Boc de a deschide ecluzele de la canalul Dunăre-Marea Neagră a fost apreciat chiar şi de secretarul de stat Mihai Capră, care a recunoscut astăzi că nu se întâmplă foarte des ca un muncitor obişnuit să ofere cheia salvării unei situaţii grave.

VIDEO-Vezi aici cum a salvat un ţăran din Şendreni oraşul Galaţi!

Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare

Mihai Capră a menţionat că imediat după ce premierul Emil Boc a aflat despre ce este vorba, specialiştii din guvern au analizat problema şi au decis că soluţia este cea mai bună.
 
“Decizia omului din Şendreni a fost una perfectă. Imediat s-a luat legătura cu Videanu, s-au făcut analize, iar tehnicienii şi-au dat avizul. S-a dovedit că idea omului a fost foarte bună. Cetăţeanul a lucrat acolo şi s-a văxut că ştie ce vorbeşte. Nu se întâmplă des aşa ceva”, a declarat Mihai Capră, secretar de stat.
Că omul ştia ce vorbeşte şi că soluţia lui s-a dovedit salvatoare, ne-au confirmat mai mulţi martori, printre care şi Paul Cristea, primarul comunei Şendreni.

Profiturile cârciumarilor de pe Faleză au intrat la apă

Galaţi: Nivelul Dunării creşte din nou!

„Am fost de faţă când i-a spus premierului ce crede el că-i de făcut. Apoi, am fost sunat de la Guvern pentru a da detalii despre acest om. Din câte am înţeles, se intenţionează să i se acorde un premiu. Vom iniţia şi noi o hotărâre de Consiliul local, ca să îl recompensăm", ne-a declarat Paul Cristea, primarul Şendreniului.

Ecluza de la Cernavodă a fost deschisă luni seara pentru a se deversa în Canalul Dunăre-Marea Neagră o parte din surplusul de apă rezultat în urma inundaţiilor, a declarat, marţi, ministrul Economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu.

Viitura de pe Prut nu pune în pericol îndiguirile

Prutul se umflă văzând cu ochii


Extraordinara idee i-a venit lui Sandu Gheorghiu într-un moment de răgaz. După ce, mai bine de trei zile şi trei nopţi, lucrase la construcţia digului de apărare al comunei în care locuieşte, „i s-a aprins beculeţul"

„Eram cu vecinul pe marginea digului, la o pauză de ţigară. Discutând cu el, i-am zis că am lucrat mai bine de zece ani la canal şi atunci mi-a venit ideea. Eram atât de convins că-i bună încât am zis că dacă vine Boc sau Băsescu, eu le-o spun", a povestit Gheorghiu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite