Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria sfidează criza cu prime salariale, Foto: Bogdan Dimofte
Primăria sfidează criza cu prime salariale, Foto: Bogdan Dimofte

Declaraţiile pompoase care anunţau tăierea primelor şi a sporurilor „nesimţite“ nu au acoperire în cazul municipalităţii gălăţene. 106 funcţionari publici au beneficiat, în primele patru luni ale lui 2010, de prime salariale de 15 % din salariu.

CITIŢI ŞI:

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei

Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi. Zeci de funcţionari s-au "specializat" la munte şi la mare

Dezvăluiri: Sporuri ilegale la Primăria Galaţi. Prefectul contestă în Instanţă (UPDATE)

După ce, într-o ediţie precedentă, v-am dezvăluit în „Adevărul de Seară” cuantumul  primelor grase încasate anul trecut de către directorii şi şefii de serviciu din Primărie, acum am descoperit  că şi în 2010, un număr de 106 de funcţionari ai respectivei instituţii au încasat suplimente financiare echivalente cu 15 % din salariul de bază. 

Austeritate, pentru fraieri

Astfel am putea traduce principiul care stă la baza deciziei Primăriei de a acorda prime în plină criză. Recompensele au fost date începând cu 1 ianuarie 2010, iar lista salariaţior beneficiari este aprobată de primarul Dumitru Nicolae. Primele au fost acordate până în luna aprilie.

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Şi de această dată,  pe listă se regăsesc cei 57 de directori şi şefi de servicii, printre care Florin Popa - city-manager şi Grigore Matei – secretarul  Consiliului Local. Popa câştigă lunar de la stat chiar şi 15.000 de lei, mai mult decât  primarul şi chiar decât preşedintele României.

Nici Matei Grigore nu este de plâns. Potrivit declaraţiilor de avere pe anul 2008 (cele pe 2009 nu sunt încă disponibile) încasează lunar, în medie, 7.729 de lei, aproape dublu faţă de primar.

„Nu trebuie să uităm de celebra gaşcă de directori formată din Doina Stamate, Viorel Mancaş, Câmpeanu Rodica, Elena Ghinea, Petruţa Tincuţa, aceiaşi care au încasat între 2006-2008, stimulete şi prime de până la 40.0000 de lei. Aceste prime nu sunt ilegale, dar nu sunt morale”, ne-a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Primăriei.

Boala sporurilor se întinde! Funcţionarii din Primăria Galaţi se declară iradiaţi de un câmp magnetic pe care nu-l confirmă nimeni!

Conform aceleiaşi surse, primele de 15 % din salariu sunt acordate, în general, doar pentru „rezultate deosebite în activitate”. „Vrem şi noi să vedem aceste rezultate. O să fac o solicitate în acest sens. Vrem să aflăm  cu ce au contribuit la bunăstarea gălăţenilor” , a spus Gurzu.

Primăria recunoaşte

Întrebată dacă se justifică acordarea acestor prime în plină criză, Nicoleta Manole, reprezentantul Primăriei Galaţi, ne-a răspuns: „Legislaţia în vigoare prevede posibilitatea acordării de către ordonatorul principal de credite, în limita a 20% din numărul de posturi corespunzătoare funcţiilor publice, prevăzut în statul de funcţii, a unui salariu de merit lunar de până la 15% din salariul de bază”, a declarat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite