Procurorii DIICOT au cerut aviz pentru reţinerea şi arestarea deputatului Mihail Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.

UPDATE Deputatul Mihail Boldea a declarat, într-un interviu, că va pleca din România după finalizarea dosarului în care este acuzat de înşelăciuni cu terenuri

Citiţi aici declaraţiile deputatului Mihail Boldea

UPDATE Aleşii PDL vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul Boldea. Parlamentarii Opoziţiei ar putea renunţa la grevă pentru votul de marţi, care priveşte cazul Boldea

Citiţi aici cum tratează partidele cazul Boldea: PDL votează ridicarea imunităţii, USL ar renunţa la grevă pentru a veni la vot

UPDATE Aleşii Galaţiului spun că procedura nu este foarte simplă, că probele trebuie studiate cu atenţie de către comisia juridică a Camerei Deputaţilor, dar că, în esenţă, ridicare imunităţii lui Mihai Boldea nu ar fi o problemă.

Citiţi aici cum vor vota parlamentarii gălăţeni în cazul Boldea

UPDATE O eventuală propunere de arestare a deputatului Mihai Boldea nu este un lucru uşor pentru DIICOT. Procurorii au de făcut mai mulţi paşi până să ajungă la încătuşarea celui acuzat. Laura Codruţa Kovesi a cerut în urmă cu puţin timp ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului.

Citiţi aici paşii care trebuie urmaţi pentru încătuşarea lui Boldea

UPDATE 11:20 Kovesi cere ridicarea imunităţii parlamentare a deputatlui Mihai Bodea

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi a cerut în urmă cu puţin timp ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Mihai Boldea, acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dar şi de alte infracţiuni. Cererea a fost adresată ministrului Justiţiei, care la rândul său trebuie să ceară acest lucru Camerei Deputaţilor. Citeşte aici mai multe detalii!

Vă reamintim că procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputatul Mihai Boldea şi fostul subprefect Aura Luchinicuc. Aceştia sunt suspectaţi că se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Potrivit DIICOT, membrii grupării, care era specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.

Şase dintre persaone au fost deja arestate: secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis pentru Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi actual consilier juridic în Prefectura Galaţi, şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, ca măsura de arestare să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Deciziile pot fi atacate în instanţă de către părţi. Deputatul Mihail Boldea nu a fost reţinut acesta beneficiind de imunitate parlamentară, aşa că s-a demarat procedura specifică pentru astfel de cazuri, respectiv pentru ridicarea imunităţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite