Cum tratează partidele cazul Boldea: PDL votează ridicarea imunităţii , USL ar renunţa la grevă pentru a veni la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL va vota ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea, iar USL şi-ar putea întrerupe greva pentru a vota ridicarea imunităţii.

PDL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea,a anunţat Emil Boc, preşedintele democrat-liberalilor.

"PDL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Boldea, justiţia trebuie să-şi urmeze cursul, indiferent despre cine este vorba. Această poziţie este una constantă a PDL de a susţine aplicarea justiţiei şi de a nu împiedica în Parlament prin niciun demers ca justiţia să îşi facă datoria şi legea să fie aplicată. În consecinţă, PDL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare solicitată de către Ministerul Justiţiei pe baza cererii Parchetului", a anunţat Boc decizia BPN.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că în coaliţie s-a discutat despre faptul că a fost trimisă solicitarea de către Parchetul ICCJ pentru percheziţie şi arestare în cazul Boldea, urmând ca marţi "să se tranşeze cel mai probabil prin vot" în Parlament.

Boc a fost întrebat dacă la şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă s-a discutat despre cazul fostului deputat PDL Mihail Boldea.

"Am discutat doar despre faptul că, din câte am înţeles, a fost trimisă solicitarea de către Parchet pentru percheziţie şi arestare şi am informat coaliţia despre acest subiect, urmând ca mâine să se tranşeze cel mai probabil prin vot", a spus Emil Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a precizat, în legătură cu subiectul legat de deputatul Mihail Bodea, că acesta este "un caz în care trebuie să se pronunţe justiţia".

Preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat înainte de şedinţa BPN a PDL că despre cazul Boldea se va discuta în şedinţa grupului parlamentar al Camerei Deputaţilor de luni.

"Cu siguranţă vom discuta în şedinţa grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, la ora 15:00, de astăzi", a spus Sulfina Barbu.

El a subliniat că "justiţia nu trebuie obstrucţionată".
"Justiţia trebuie ajutată, nicidecum obstrucţionată şi, chiar dacă este vorba de un parlamentar, noi niciodată nu am folosit imunitatea pentru a obstrucţiona justiţia, nici când a fost vorba de colegi de-ai noştri care se aflau în cercetarea justiţiei, aşa încât cred că da", a afirmat liderul PNL, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al partidului, răspunzând la întrebarea dacă USL îşi întrerupe protestul parlamentar pentru a vota în privinţa solicitării procurorilor în cazul Boldea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, întrebat dacă opoziţia va întrerupe greva parlamentară pentru a vota ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea, că Roberta Anastase "poate să numere în aşa fel încât să se ridice imunitatea", el adăugând că nu crede că cineva se va atinge de Boldea.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că în coaliţie s-a discutat despre faptul că a fost trimisă solicitarea de către Parchetul ICCJ pentru percheziţie şi arestare în cazul Boldea, urmând ca marţi "să se tranşeze cel mai probabil prin vot" în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite