JUSTIŢIE DE ROMÂNIA/Vezi aici cum ucide un şmecher cu BMW o tânără şi este salvat de expertiza tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma accidentului pe care l-a provocat, o tânără a murit iar prietena ei a fost rănită atât de grav încât de doi ani face recuperare medicală . Bucureşteanul Robert Dalea se afla la volanul unui BMW X5 când a lovit în plin cele două fete chiar pe trecerea de pietoni

Cazul, cât se poate de clar în priviţa vinovăţiei, al unui accident rutier mortal, este interpretat cel puţin ciudat de justiţia românească. Astfel, deşi a lovit şi a proiectat corpurile celor două fete la o distanţă de aproape 30 de metri, viteza maşinii, aşa cum a fost calculată în expertiza tehnică, era de doar 57 de km/oră.

EXCLUSIV Şmecher cu BMW "trimis" să ucidă pe şoselele României de Poliţie şi Parchet

Un şmecher de 18 ani cu BMW Cabrio a făcut praf trei maşini şi a întrerupt curentul în Piaţa Unirii

Caz şocant la Galaţi: Un avocat criminal a fost lăsat în libertate de judecători!

Exclusiv: Autorul singurei crime perfecte din istoria infracţionalităţii din Brăila scăpă nepedepsit!

În plus, după impact masiva maşină de teren s-a oprit la 30 de metri de locul frânării şi asta după ce a tamponat şi maşinile parcate pe marginea bulevardului Iuliu Maniu.

Miza stabilirii unei viteze cât mai reduse este mare. Deşi procurorii l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Scene de groază

În data de 16 august 2008, bucureşteanul Robert Alexandru Dalea, aflat la volanul unui BMW X5, a lovit două tinere din Galaţi care se aflau pe o trecere de pietoni.

CITEŞTE ŞI:

Galaţi: Legea tăcerii în familia şoferului-criminal de 18 ani : "Nu vorbim decât de faţă cu un avocat!"

Atenţie/ Cele mai periculoase străzi din Galaţi

O fetiţă de 12 ani a fost călcată pe zebră de o maşină a Poliţiei. Oamenii legii dau vina pe copilă!

Accidentul a avut loc în Bucureşti, pe bulevardul Iuliu Maniu (zona Cora Lujerului) în jurul orei 21.30.

„Criminalul cu BMW" le-a lovit în plin pe fete. Ingrid Bărsan a murit pe loc, iar Marilena Murgoci a avut nevoie de peste doi ani de tratament de recuperare neuromotorie.

Ne aflam pe o trecere, pe prima bandă oprise un autobuz ca să ne permită să trecem, însă dintr-o dată a aparut BMW-ul care ne-a lovit. Prietena mea a murit, iar eu am scăpat", îşi aminteşte Marilena Murgoci.

image

Cazul a fost instrumentat mai întâi de către procurorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justuiţie din Bucureşti, iar la mai bine de un a venit şi rezoluţia

„Culpa revine exclusiv lui Robert Dalea care nu arespectat prevederile articolului 48 şi ale articolul 49 din Ordonaţa de Urgenţă 192/2002", a fost concluzia procurorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fapta pentru care a fost trimis în instanţă a fost: ucidere din culpă. Procesul penal a fost mutat apoi la Galaţi. După ce a fost stabilită vinovăţia, urma să se stabilească şi gravitatea faptei. Aici a venit şi surpriza pentru rudele criminalului cu BMW.

Acesta a fost găsit cu o viteză foarte mică pentru gravitatea impactului, de 57 kilometri de oră. Expertiza a fost acceptată de judecători, astfel încât Robert Dalea beneficiază de "ajutorul" expertizei pentru a evita o condamnare la închisoare.

"Nu cred că este normal ca şoferul să primească o pedeapsă cu suspendare, ţinând cont că a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni", ne-a declarat şi avocata Domnica Toader, care reprezintă familia victimei.

Viteza maximă legală pentru bulevardul Iuliu Maniu este 50 de kilometri. Ceea ce ar duce la posibilitatea aplicării unei pedepse cu suspendare, iar criminalul cu BMW ar scăpa de închisoare deşi a ucis un om.

A lăsat un copil fără mamă

Ingrid Bârsan, fata care a murit în urma impactului cu autoturismul condus de Alexandru Robert Dalea avea şi o fetiţă de doi ani la momentul accidentului. Micuţa Teodora are patru ani acum.

„Criminalul cu BMW" dă vina pe asfaltul ud

Pe tot parcursul procesului care se află în curs de desfăşurare la Judecătoria Galaţi, Alexandru Robert Dalea a susţinut că nu se simte vinovat de moartea lui Ingrid Bîrsan.

Alexandru Robert Dalea

image

Mai mult, în faţa procurorilor a susţinut că fetele nu erau pe trecerea de pietoni şi se aflau la o distanţă de 7-8 metri de aceasta. Mai mult, „şmecherul cu Bmw" a susţinut că nu a putut evita accidentul din cauza unei bălţi de apă formate pe suprafaţa asfaltului de pe bulevardul Iuliu Maniu.

Procurorii au ajuns la concluzia că aceste declaraţii nu sunt adevărate. În plus, şi martorii accidentului au susţinut că accidentul rutier a fost produs pe trecerea de pietoni, iar balta de apă nu exista.

Pedeapsă/Ucigaş condamnat la 20 de ani de închisoare

Avocatul „Criminalului cu BMW" era şi protectorul hoţilor de masini

Primul avocat la care a apelat Alexandru Robert Dalea a fost Ion Şoricică, fost şef al Poliţiei Rutiere Bucureşti. Acesta l-a prezentat pe Dalea pe tot parcursul anchetei realizate de Poliţie şi până în momentul când dosarul a fost trimis în instanţă.

În perioada 1999-2000 presa a prezentat faptul că, sub conducerea lui Soricică, Poliţia Rutieră înmatricula maşini furate. Mai mult, chiar fiul lui Şoricică a fost văzut la volanul unor maşini de lux furate. Corpul de Control al Ministerului de Interne a declanşat o anchetă internă în urma dezvaluirilor din presă, iar Şoricică a fost destituit, dar nu şi trimis în judecată.

După ce a fost înlăturat din Poliţie, Ion Şoricică a devenit avocat.

Şmecherii ca să scape de daune

Pentru a evita să plătească daune Marilenei Murgoci şi familiei lui Ingrid Bîrsan, Robert Dalea a declarat pe tot parcursul procesului că nu are nicio sursă de venit. Mai mult, a apelat şi la alte şmecherii şi a trecut cele două firme pe care le avea în proprietatea mamei sale.

Astfel, în Monitorul Oficial al României din data de 9 ianuarie 2009, la aproape şase luni de la producerea accidentului de circulaţie Robert Dalea trece firmele SC Fast Construct Electro SRL şi DZ Cons Art S.R.L. pe numele mamei sale Daniela-Lăcrămiora Dalea.

"Mereu a declarat că nu are nicio sursă de venit, însă e prezent pe multe site-uri de pescuit, unde spune că are cele mai bune ustensile", ne-a declarat Marilena Murgoci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite