Pedeapsă/Ucigaş condamnat la 20 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit pe bătrânica pe care o îngrijea, a fost obligat şi la plata unor daune de 30.000 de lei către rudele victimei.

La sfârşitul lunii noiembrie 2009 o crimă oribilă a şocat comunitatea din Tuluceşti. Ionel Bradea (20 de ani), a ucis-o pe Iordana Vătafu (83 de ani), femeia pentru care fusese angajat să aibă grijă. Înainte să o ucidă cu 18 lovituri de cuţit, bărbatul a forţat victima să întreţină relaţii sexuale cu el.

Galaţi: 18 ani de puşcărie pentru ucigaşul lui Bogdan Vătămanu

Cazul este bizar pentru că Ionel Bradea a fost trimis în judecată doar pentru omor calificat, nu şi pentru viol. Şi asta pentru că legea penală prevede că în asemenea situaţii ancheta se declanşează doar la plângerea victimei, care în cazul de faţă este moartă.

„În astfel de cazuri nu se reţine şi violul sau orice altă infracţiune, dar în schimb se reţin circumstanţe agravante pentru persoana în cauză", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Veronica Dumitrache.

Tribunalul Galaţi şi Curtea de Apel l-au condamnat pe Ionel Bradea la 20 de închisoare pentru omor calificat. Ucigaşul trebuie să le plătească rudelor bătrânei daune materiale şi morale de 30.000 de lei.

Culmea e că în Tuluceşti ucigaşul era cunoscut ca un băiat „cumsecade", care nu crease niciodată probleme.

„Ştiu că venise de la Galaţi. Era cumsecade, dar după ce s-a întâmplat nu poţi spune că ai cunoscut un om", ne-a declarat primarul localităţii Tuluceşti, Petrică Bratu.

Ca o ironie crudă, Curtea de Apel Galaţi a dispus ca familia victimei să primească înapoi cuţitul de care Ionel Bradea s-a folosit pentru a o ucide pe Iordana Vătafu.

Arma albă fusese ridicată de poliţişti ca probă după comiterea crimei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite