Galaţi: 18 ani de puşcărie pentru ucigaşul lui Bogdan Vătămanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drăgan Marius a omorât un tânăr de 22 de ani pentru că acesta a încercat să aplaneze un conflict izbucnit în stradă.

Citiţi şi:

VIDEO-Pedeapsă cu suspendare pentru ucigaşul Motorock

După aproape un an de judecată, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat dosarul morţii lui Bogdan Vătămanu (22 ani), tânărul care a decedat după ce a fost înjunghiat în timp ce încerca să-şi salveze un prieten.

Înjunghiat în stomac

Pe 2 septembrie 2009 un grup de 20 de persoane a mers pe strada dr. Nicolae Alexandrescu din Galaţi cu intenţia de a agresa un amic al lui Bogdan Vătămanu.

Conflictul s-a produs, se pare, ca urmare a unor neînţelegeri de discotecă. Vătămanu a intervenit pentru a calma spiritele, dar a fost înjunghiat în stomac de Marius Drăgan, un tânăr din grup.

Într-o încercare disperată de a-şi salva viaţa, victima s-a târât până la o maşină din apropiere şi a încercat să declanşeze alarma.

Proprietarul a coborât să vadă ce se întâmplă şi a anunţat Ambulanţa, dar era prea târziu. Tânărul de 22 de ani a murit la spital ca urmare a hemoragiei masive.

Marius Drăgan a fost trimis în judecată pentru omor calificat, dar în instanţă a declarat că nu a avut nici un moment intenţia să îl omoare pe Bogdan, pe care îl cunoştea din vedere.

Incredibil: Criminal periculos prins cu câinele poliţist Lax/Află de aici povestea polițiștului cu blană din Brăila

Justificare respinsă

Magistraţii de la Tribunal şi Curtea de Apel Galaţi au considerat irelevantă scuza invocată de inculpat, cum că victima l-ar fi provocat, fiind sub influenţa alcoolului, şi l-au condamnat pe Marius Drăgan la 18 ani de închisoare, pedeapsă menţinută zilele trecute şi de instanţa supremă.

Acesta a fost totodată obligat să-i plătească daune de 19.000 de lei şi daune morale de 30.000 de lei lui Petrică Vătămanu, tatăl lui Bogdan.

Anchetă: Piromanul criminal riscă puşcăria pe viaţă/Vezi aici ce declarații a dat anchetatorilor brăileni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite