Incredibil: Criminal periculos prins cu câinele poliţist Lax/Află de aici povestea polițistului cu blană din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Ali Asan, din Ianca, ucigaşul unei femei nevăzătoare de 83 de ani, a fost dibuit de Lax. Asasinul, care a ucis-o pe bătrână cu 15 lovituri de cuţit, pentru a o jefui, riscă puşcăria pe viaţă.

Lax, agentul în blană de lup şi cu nas de poliţist a reuşit să ducă anchetatorii în cuibul unui asasin din Ianca. Ciobănescu german Lax şi-a început cariera în forţă şi şi-a trecut în palmares unul dintre cele mai grele dosare din scriptele Poliţiei brăilene.

Deşi e doar un „puşti", are puţin peste doi ani, şi se află la debut în cariera de poliţist, Lax şi-a uimit tovarăşii fiind câinele care a luat urma criminalului unei femei oarbe. Este as în „urmă", dar nici la patrulare nu stă prost. Fiind un câine tânăr, Lax nu ratează nicio misiune.

Aşa, Lax participă şi la „filtrele" organizate de poliţişti pentru prinderea contrabandiştilor de ţigări. Este considerat „nas de aur", mai ales acum după ce a scris cel mai inedit „raport" al Poliţiei brăilene. Face cu succes echipă cu seniorii padocului de la Brăila.

Rezolvarea unui caz care le-a dat de furcă criminaliştilor dovedeşte o dată în plus utilitatea câinilor poliţişti. Asasinul unei bătrâne nevăzătoare în vârstă de 83 de ani, din oraşul Ianca, a fost prins în timp record, după ce oamenii legii au folosit un câine de serviciu pentru depistarea urmelor de miros.

image

„Câinele Lax a fost preluat de agentul Dumitru Sârbescu de la Poliţia Ianca şi a intrat în serviciu din octombrie 2009. Deşi e tânăr, promite mult. Se antrenează zilnic şi a fost pregătit ca şi câine de urmă, la Şcoala de la Sibiu. A mai făcut descoperiri în comuna Ulmu, însă crima de la Ianca e cea mai mare realizare a lui", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul Jenel Şogor.

Doi medici au fost amendaţi cu câte 5000 de lei fiecare pentru acordarea de concedii medicale fără respectarea noilor reglementări

„Pe 9 iunie, în jurul orei 00.05, IPJ Brăila a fost sesizată de către Poliţia Ianca, în legătură cu o crimă. Ecaterina Gioroc, care locuia pe Calea Brăilei, fusese găsită moartă în locuinţă, de către Dumitra Ciucaşu, fina ei, care o îngrijea, bătrâna fiind nevăzătoare", a precizat prim-procurorul Fănel Mihalcea, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

image

Victima fusese înjunghiată de 15 ori, iar criminalul lăsase arma crimei pe covor, chiar sub mâna moartei. La 15 metri distanţă de casă, criminaliştii au făcut o descoperire crucială. Ei au găsit o cârpă mânjită de sânge, aruncată într-o parcelă cu lucernă. Lax a mirosit cârpa, apoi cazul a fost ca şi rezolvat.

Anchetă: Piromanul criminal riscă puşcăria pe viaţă/Vezi aici ce declarații a dat anchetatorilor

Crimă în faţa unui copil

Poliţiştii au apelat la câinele de serviciu Lax, obişnuit să ia urma răufăcătorilor. Câinele i-a dus direct la casa lui Aurel Ali Asan, de pe strada Viilor, un ţigan care obişnuia să adune fier vechi pentru a-l vinde. Hainele lui Ali erau mânjite de sânge. Mai apoi, anchetatorii au reuşit să găsească şi amprente la locul crimei.

În seara respectivă, după ce se îmbuibase cu alcool cumpărat cu alocaţiile copiilor abia încasate, Ali şi-a luat fiul de 13 ani, Gabriel, la furat.

image

Pe bătrână o cunoştea pentru că- vânduse borş. N-a găsit nimic de furat prin curte dar la intrarea în locuinţa bătrânei, a dat peste un cuţit. L-a luat şi s-a năpustit asupra femeii, urlând să-i dea cinci lei.

Poliţia brăileană caută un individ care a făcut sex cu o minoră de 14 ani

Victima, oarbă şi buimacă de somn, a început să ţipe „hoţii". Asasinul a împins-o din pat, apoi a început s-o lovească cu cuţitul. S-a oprit numai când bătrâna a amuţit.

Atacatorii omului de afaceri brăilean Ilie Paraschiv au fost daţi în urmărire pe ţară

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite