VIDEO-Pedeapsă cu suspendare pentru ucigaşul Motorock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia şi-a pierdut viaţa din cauza organizării defectuoase a festivalului de motociclism
Claudia şi-a pierdut viaţa din cauza organizării defectuoase a festivalului de motociclism

Tribunalul Galaţi a menţinut pedeapsa cu suspendare pentru motociclistul Paul Bulai, vinovat de moartea unei fetiţe de 13 ani.Părinţii copilului nu au mai primit nici un leu în plus la daunele de 45.000 de lei acordate iniţial de Judecătoria Galaţi.

Citiţi şi:

VIDEO Derapaje cu o Lada printre maşini parcate

Galati: Ucigaşul tânărului cu spirit civic a fost prins

Tribunalul Galaţi s-a pronunţat la finalul săptămânii în cazul Motorock, după numele primului festival de motocliclism organizat la Galaţi în 2006.

Sentinţa judecătorilor l-a înfuriat pe tatăl fetiţei de 13 ani, Claudiu Stoica, a cărui cerere de majorare a daunelor morale şi materiale a fost respinsă, iar principalii responsabili de producerea tragediei au primit pedepse cu suspendare.

O zi de coşmar

Pe 9 septembrie 2006, Claudia Stoica (13 ani) îşi pierdea viaţa după ce era lovită de mai multe bucăţi desprinse din motocicleta condusă de Paul Bulai.

Tânărul participa la Festivalul Motorock, iar la un moment dat acesta a pierdut controlul motocicletei. Bolidul s-a lovit de un copac iar din el s-au desprins câteva părţi componente, accidentând-o mortal pe fetiţa care asista la spectacol şi rănind alte două persoane.

Motociclistul Paul Bulai a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă ,iar alături de acesta au fost inculpaţi şi organizatorii Festivalului Motorock, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu.

Judecătoria Galaţi a considerat că organizatorii evenimentului şi motociclistul sunt în egală măsură vinovaţi de moartea copilului şi rănirea spectatorilor.

De aici şi pedepsele de un an şi două luni de închisoare pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi, dar cu suspendarea executării.

Familia Claudiei urmează să primească 30.000 de lei drept daune materiale şi 15.000 de lei ca daune morale de la persoanele vinovate de producerea accidentului.

Viaţa unui copil: 30.000 de lei

Tatăl fetiţei, Claudiu Stoica, s-a declarat nemulţumit de suma primită, dar judecătorii de la Tribunalul Galaţi au considerat că daunele sunt suficiente pentru a acoperi pierderea suferită de familie.

Suma de 30.000 de lei este foarte mică când vorbim de viaţa unui om. Daunele ar fi trebuit majorate", ne-a declarat avocata Domnica Toader, care l-a reprezentat iniţial în justiţie pe tatăl fetiţei.

Singura schimbare este majorarea pedepsei aplicate motociclistului de la un an şi două luni la un an şi 9 luni de închisoare. Pedeapsa aplicată în final lui Paul Bulai a fost de doi de închisoare (cu suspendare) pentru că acesta fusese condamnat şi pentru vătămare corporală din culpă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite