Caz incredibil la Galaţi. Primul liceu vândut la pachet cu o fabrică. Miza imobiliară este de 10 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară Galaţi a descoperit că nu numai terenul de sub Liceul Metalurgic este al indianului Lakshmi Mittal, ci şi clădirile. „Cadoul" a fost făcut la privatizarea combinatului şi acum, primarul Dumitru Nicolae vrea să afle cum a fost posibil.

Dacă zilele trecute aflam cu surprindere că terenul de sub Liceul Metalurgic din Galaţi se află în proprietatea Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal, iată că am intrat în posesia unei informaţii uluitoare: şi clădirile în care funcţionează liceul gălăţean sunt tot ale combinatului cumpărat de indianul Lakshmi Mittal.

CITIŢI ŞI:

Căminul „ucigaş" era perfect în acte

VIDEO/Fata care a înviat după 13 zile din moarte clinică se plimbă pe holurile spitalului. Poate fi ucisă de sistem, deoarece nu are bani pentru o investigaţie RMN


Greşeala (dacă greşeală o fi !) pleacă de la dărnicia de care a dat dovadă statul român (n.r. - a se citi AVAS) atunci când a vândut activele combinatului. Mittal a primit „la pachet" cu combinatul şi Priza Dunării, Hotelul Donaris, dar şi Liceul Metalurgic (terenul şi imobilele).

image

Femeia care s-a întors din moarte

Femeia care a înviat din morţi:"Îmi doresc să am un copil.Sper ca Dumnezeu să mă ajute să îmi îndeplinesc acest vis"

Pentru că legislaţia nu permite sub nicio formă înstrăinarea patrimoniului şcolar, la momentul privatizării combinatului gălăţean, s-a încercat predarea către Consiliul Local a imobilelor în care îşi desfăşura activitatea Liceul Metalurgic. Se pare că această procedură s-a blocat undeva, iar procesul-verbal de predare nu a mai fost întocmit.

În tot acest timp însă, imobilele au figurat în evidenţele contabile ale Liceului Metalurgic.

Educaţie pe moşia indianului

image

Cu alte cuvinte, impozitele au fost plătite de liceu, pentru nu mai puţin de 59.000 de metri pătraţi, care au o valoare de piaţă de circa 10 milioane de euro!

Mai mult, în baza unei hotărâri emisă de Consiliul Local în 2002, a fost realizat un protocol de predare-primire a clădirilor Liceului Metalurgic de la CL, la Inspectoratul Şcolar, care nu a avut însă la bază un proces-verbal în care să se facă referire la statutul juridic al clădirilor predate. Statut care a rămas practic neschimbat.

Mărturiile femeii care a înviat după 13 zile: "Era întuneric total"

Miracol/O gălăţeancă s-a trezit din comă după două săptămâni, deşi medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, vrea acum să meargă la AVAS pentru a limpezi situaţia liceului gălăţean.

„Nu putem să pierdem acest liceu. Instituţiile de învăţământ nu pot ajunge proprietatea cuiva, ele sunt publice", spune Dumitru Nicolae.

Conducerea Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal a refuzat să comenteze situaţia.

Accidentul de la Metalurgic: "Vinovat este administratorul căminului", este verdictul şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii, Cristian Capetis

Caz unic!

Nicio altă privatizare din Galaţi nu s-a bucurat de atâta „generozitate" din partea vânzătorului. Şi Şantierul Naval a fost vândut către „Damen", dar fără Grupul Şcolar de Construcţii Navale (Liceul „Traian"), la fel şi Galmopan, dar fără Liceul de Industrie Alimentară „Elena Doamna".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite