Mărturiile femeii care a înviat după 13 zile: "Era întuneric total"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loredana Jalbă, femeia care şi-a revenit din moarte clinică a povestit experienţa unui deces temporar. Primele cuvinte ale tinerei care, cu ajutorul medicilor, şi-a revenit în mod miraculos au fost acelea că-şi doreşte să facă Facultatea de Medicină.

Femeia de 30 de ani, victima unui groaznic accident petrecut înainte de Crăciun, a dat primele semne de viaţă după 13 zile de comă profundă, iar după încă opt zile a putut să povestească experienţa trăită.

O gălăţeancă s-a trezit din comă după două săptămâni, deşi medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire

“Era întuneric”

Slăbită atât fizic cât şi psihic şi cu lacrimi în ochi, Loredana Jalbă a povestit în şoaptă, pentru că atât putea ridica vocea, cum a fost pentru ea această perioadă de 13 zile de comă în cel mai mare grad de profunzime. Cuvintelea acestei tinere care a demonstrat că există minuni i-ar fi copleşit de emoţii chiar şi pe cei mai puternici oameni.
 
“Era întuneric. Nu am auzit nimic şi nu am văzut nimic în toată această perioadă. Ţin minte că mi-a căzut o cărămidă în cap.Atât. La un moment dat i-am visat pe soţul meu, pe medici şi pe colegii de serviciu.  Sunt extrem de bucuroasă şi fericită. Acum mă doare capul, sunt obosită dar îmi revin”, spune plângând Loredana.

O gălăţeancă se află în moarte clinică după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială de pe o clădire


În majoritatea timpului în care s-a putut sta de vorbă cu ea, atât cât i-a permis starea de sănătate delicată, aceasta a ţinut să le mulţumească medicilor pentru că nu au lăsat-o să moară.

“Mulţumesc Facultăţii de Medicină. Dacă aş putea aş face şi eu această facultate. M-a salvat. Trăiesc datorită acestor oameni. Mulţumesc din tot sufletul doctorilor din Reanimare, doctorului Bacalbaşa şi întregii Facultăţi de Medicină. Le mulţumesc mult”, mai spune Loredana Jalbă.

Dacă până acum familia fetei plângea zi şi noapte la căpătâiul ei, privind cum i se scurg şi ultimele picături de viaţă, de data aceasta rudele plâng de bucurie pentru că pot sta din nou de vorbă cu cea care a fost moartă timp de două săptămâni.



“Suntem foarte bucuroşi că şi-a revenit fetiţa noastră. Nu mai contează cât am cheltuit şi cât costă tratamentul ci doar că s-a trezit din comă. Ne descurcăm extrem de greu. Dăm câte 200 de lei pe zi. Ne împrumutăm. Este foarte greu, dar suntem fericiţi”, spune Viorica Mocănaşu, mama tinerei.

image

Femeia care se află în moarte clinică după ce i-a căzut în cap tencuiala unui bloc este condamnată la moarte

Medicii sunt şi ei uimiţi de puterea de a-şi reveni în mod miraculos a tienerei după un astfel de accident.
 

“Colectivul medical a avut o compasiune activă şi un devotement aproape câinesc faţă de această tânără. Eu iubesc câinii. Au luptat cu imposibilul cu toţii. Aceasta fiinţă, care era la un moment dat o bucată de carne ventilată şi-a revenit şi le-a dat dreptate medicilor care au crezut în ea. Am aflat că a mulţumit Facultăţii Medicină. Înseamnă foarte mult pentru noi. Dacă ea ne mulţumeşte şi eu îi mulţumesc pentru gândul bun pe care l-a avut pentru această instituţie. Sunt şi eu copleşit”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

Îngerii salvatori

În fruntea întregului colectiv medical care a luptat alături de Loredana pentru viaţa ei şi care a sperat întotdeauna că aceasta îşi va reveni au stat dr. Florenţa Călăraşu şi dr. Nicoleta Lupu. Pentru tânăra revenită din moarte clinic, aceste două persoane reprezintă îngerii ei păzitori.



“Lupta ei pentru viaţă a contat cel mai mult în succesul acestui caz. Toată Reanimarea a luptat emoţional pentru ea şi alături de ea. E foarte greu să vorbim de miracole, dar cred că Dumnezeu face în fiecare zi miracole pentru pacienţi şi pentru medici”, spune dr. Nicoleta Lupu, medic în cadrul Secţiei de Reanimare.





image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite