UPDATE/ O gălăţeancă se află în moarte clinică după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială de pe o clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Vecinii sunt şocaţi Foto: Adrian Obreja
Vecinii sunt şocaţi Foto: Adrian Obreja

Tragedia s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o oră. Bucata de tencuială a căzut de pe căminul Liceului Metalurgic. Femeia se află în moarte clinică.

Loredana Jalbă, în vârstă de 30 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a avut parte de un groaznic accident. Gălăţencei i-a căzut o bucată de tencuială în cap, da la etajul trei, chiar de pe clădirea în care locuia.
 
Accidentul s-a produs la unul dintre căminele Liceului Metalurgic din Galaţi, unde locuiesc câteva zeci de chiriaşi printre care şi aceasta. Impactul a fost atât de puternic încăt victima a intrat pe loc în stop cardio respirator. Un echipaj al Ambulanţei, venit la faţa locului, a resuscitat-o, a transportat-o la spital, dar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.



„Femeia mergea pe lângă bloc când i-a căzut în cap o bucată de tencuială. Lovitura i-a provocat un traumatism cranio cerebral foarte grav. Echipajul de pe ambulanţă a găsit-o în stop cardio respirator. A fost transportată la spitalul de urgenţă”, spune Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Victima a fost imediat băgată în sala de operaţie, iar în momentul de faţă se află în moarte clinică.

Poliţia a demarat o anchetă la faţa locului pentru a determina împrejurările în care s-a produs accidentul.

„Facem cercetări pentru a stabili cauzele accidentului şi vinovaţii. În funcţie de starea femeii şi de rezultatul anchetei vom lua măsurile ce se impun”, spune Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.
 
Vecinii sunt şocaţi

Ceilalţi locatari ai căminului povestesc cum au găsit-o pe femeie plină de sânge, fără respiraţie. Aceştia au chemat imediat ambulanţa.

„Sunt şocat de ceea ce s-a întâmplat. Am găsit-o aici întinsă cu sângele şiruind pe haine, peste tot. A luat-o ambulanţa mai devreme”, spune Ion Munteanu, unul dintre vecini.

cojoc



Căminul aparţine Liceului Metalurgic, însă locatarii plătesc chirie către primărie, motiv pentru care cele două instituţii dau vina una pe alta. În acelaşi timp, locatarii sunt revoltaţi că plătesc sume mult prea mari în comparaţie situaţia clădirii.

„Nu s-a făcut nimic în acest cămin. Plătim nişte chirii uriaşe, dar degeaba”, mai spune Ion Munteanu.
 
În acelaşi timp, conducerea liceului menţionează că trimis în repetate rânduri cereri către primărie pentru reparare şi consolidare.

„De mulţi ani facem referate către primărie pentru a putea să beneficiem de reparaţii capitale. Atât spaţiile de învăţământ  cât şi căminele. Nu am primit niciodată niciun răspuns”, spune Ionel Hăulică, directorul suspendat din funcţie al Liceului Metalurgic.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite