După ce a fost huiduit şi atacat cu ouă, Boc revine la Galaţi pentru a vedea stadiul lucrărilor la dig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a ajuns, în după-amiază, la Galaţi, unde va inspecta stadiul lucrărilor de construire a digului care va proteja oraşul. Pentru consolidarea digului lucrează aproximativ 1.400 de pompieri şi jandarmi.

Potrivit avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă.

Mai citeşte şi:

1400 de militari, pompieri şi jandarmi lucrează la supraînălţarea unui dig de 4,5 km la Galaţi

Emil Boc la Şendreni: "N-o să mă oprească pe mine doi, trei oameni care aruncă cu ouă"

UPDATE Trei indivizi care l-au bombardat pe Boc cu ouă şi roşii, amendaţi de jandarmi. Vezi aici cât i-a costat gestul lor

Boc, atacat cu ouă la Galaţi după ce a ţinut o conferinţă despre situaţia sinistraţilor din zonă


Pompierii şi jandarmii, dar şi voluntarii lucrează la ridicarea digului de la Galaţi. Oamenii vor lucra în trei schimburi, pe trei fronturi de lucru, transmite Mediafax.

Autorităţilor locale au vertizat că dacă digul de la Galaţi va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial.

La finalul şedinţei comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, premierul anunţase că situaţia din Galaţi reprezintă în prezent preocuparea majoră a autorităţilor. El şi-a exprimat speranţa ca digul de 4,5 kilometri să fie terminat până marţi.

Pe de altă parte Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat că la Galaţi a fost trimisă o echipă de genişti care să detoneze digul de la Cotu Pisicii şi să protejeze astfel oraşul Galaţi de inundaţii în cazul în care debitul viiturii va fi mai mare decât cel aşteptat

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite