VIDEO-GALERIE FOTO-Boc, atacat cu ouă la Galaţi după ce a ţinut o conferinţă despre situaţia sinistraţilor din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a fost astăzi prezent la şedinaţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care a avut loc la sediul Prefecturii Galaţi unde a vorbit despre măsurile ce vor fi luate în privinţa sinistraţilor rămaşi în urma inundaţiilor. Vizita sa la Galaţi nu a trecut însă fără incidente. Înainte de a se urca în maşină, un pensionar gălăţean a început să arunce cu ouă înspre pr



Galerie foto-Aici

UPDATE: "Nici într-un caz n-am luat bani de la diguri ca să dăm la săli de sport, asta este o tâmpenie (...) Politica de investiţii o stabileşte Ministerul Mediului şi în funcţie de deciziile pe care le-au luat, au luat probabil în vederea alte elemente, nu am cunoştinţă de decizia lor", a spus Boc.

UPDATE: "Sincer, n-am văzut nimic. Dar dreptul la protest al oamenilor nu poate fi oprit, asta-i viaţa! Vreau să se ştie că doi sau trei oameni, chiar dacă protestează, nu mă vor opri să merg în ţară oriunde e nevoie, la Galaţi sau în altă parte din ţară. Asta-i viaţa în democraţie", a spus Emil Boc după incident.

Boc: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !"

UPDATE: Potrivit ultimelor informaţii se pare că trei persoane, şi nu una, aşa cum s-a aflat iniţial, au aruncat cu ouă şi roşii în Emil Boc.

UPDATE/Culiţă Tărâţă termină astăzi de scos cele peste 100 tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei

Cei trei agresori sunt preşedintele organizatiei judetene PNTCD Galati, Marian Popa, vicepresedintele acestei formaţiuni politice, Nelu Furtuna, şi preşedintele organizaţiei de tineret a PNTCD.

image

CITIŢI ŞI:

UPDATE Trei indivizi care l-au bombardat pe Boc cu ouă şi roşii, amendaţi de jandarmi. Vezi aici cât i-a costat gestul lor

Emil Boc la Şendreni: "N-o să mă oprească pe mine doi, trei oameni care aruncă cu ouă"

Pagubele inundaţiilor de la Galaţi pot fi despăgubite de Uniunea Europeană

"La acest moment sunt 700 de locuinţe modulare pentru sinistraţi care vor fi date în folosinţa în cel mai scurt timp. Noi, ca si guvern, ne dorim ca până în iarnă nici un cetăţean român care a fost afectat de inundaţii să nu rămână fără acoperiş deasupra capului", a declarat premierul.

VIDEO: Premierul Boc şi ministrul Blaga s-au asigurat că răul cel mare, ruperea digului în Insula Mare a Brăilei, nu se va produce! Vezi aici declaraţiile acestora

"S-au făcut demersuri pentru a se obţine fonduri de la Fondul pentru Solidaritate Europeană pentru ajutorarea sinistraţilor. Una dintre condiţiile puse de UE este ca pagubele suferite de ţara noastră în urma inundaţiilor să depaseasca 0,6% din PIB. Drept urmare am pus prefecţii să facă o evaluare atât din punct de vedere al infrastructurii cât şi al locuinţelor distruse", a adăugat Emil Boc.

image

În urma şedinţei de la Galaţi a reieşit că atât Siretul cât şi Dunarea vor avea cel mai mare debit pe data de 9 iulie. Cea mai mare problemă va fi la Galaţi, unde se pare ca vor fi afectaţi în jur de 8-9 mii de oameni.

Prefectul Brăilei, apostrofat de Emil Boc, când ajuta un fermier să-şi salveze oile din calea apelor

Înainte de a se urca îm maşină, premierul Emil Boc a fost atacat cu ouă. Autorul a fost un bărbat în vărstă din mulţime care l-a acuzat pe primul-minstru şi pe cei din administraţia locală că ar fi luat mită şi că acesta ar fi motivul pentru care digurile sunt la această oră distruse. Bărbatul a fost încătuşat şi dus la secţia de poliţie.

FOTOGALERIE/Astăzi Dunărea sare de cota maximă istorică: 699 cm!

Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

Dunărea a depășit cota istorică la Brăila și a inundat câteva clădiri de pe Faleză/Află de aici prognoza (FOTOGALERIE)

Prefectura a pregătit două puncte de colectare/Vezi aici unde și ce puteți dona sinistraților din țară

Vom reveni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite