1400 de militari, pompieri şi jandarmi lucrează la supraînălţarea unui dig de 4,5 km la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit ieri, la Galaţi, pentru a analiza efectele debitelor mari de pe Siret, Prut şi Dunăre, prioritatea o reprezintă apărarea municipiului Galaţi. S-a dispus, astfel, construirea unui dig înalt de 1,5 m, pe o lungime de 4,5 km, cu sprijinul a 1.400 de cadre militare din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Apărării Naţionale.

Ridicarea acestuia a început încă de ieri, timpul estimat pentru finalizare fiind de 36 de ore. 45 de specialişti de la „Apele Române” coordonează aceste lucrări şi monitorizează punctele critice, conform unui comunicat al Prefecturii Galaţi.

CITEŞTE ŞI:

Digul de apărare a Galaţiului este aproape finalizat

Viceprimarul Mircea Cristea: Dacă digul nu rezistă, 30% din economia Galaţiul va fi distrusă

Galaţi: Restricţii de circulaţie în zona Portului

UPDATE, luni ora 10.30: Ultima apărare în calea apelor: se ridică diguri din saci cu nisip pe străzile oraşului

Un motiv comic al inundaţiilor: Ceauşescu a ridicat diguri pe un singur mal al Dunării, iar de amenajarea celui de-al doilea a uitat

VIDEO-GALERIE FOTO-Boc, atacat cu ouă la Galaţi după ce a ţinut o conferinţă despre situaţia sinistraţilor din zonă

VIDEO-FOTO-Viitura se apropie cu paşi repezi de Galaţi!

Alături de militarii gălăţeni, lucrează la supraînălţarea digului de la Dunăre 300 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti şi Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi 400 de lucrători din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale municipiului Bucureşti şi judeţelor Argeş, Prahova şi Dolj.

image

 În această dimineaţă, Dunărea a înregistrat la Galaţi o cotă de 676 cm (76 cm peste cota de inundaţie) şi un debit de 16.055 mc/s. La Şendreni, Siretul avea o cotă de 728 cm (78 cm peste cota de pericol).

Concomitent cu acţiunile de la Galaţi, CNSU a hotărât ca Prefecturile şi Consiliile Judeţene Ialomiţa şi Călăraşi să dispună măsurile necesare de pregătire a incintelor Călăraşi-Râul, Borcea de Sus şi Borcea de Jos pentru inundare.

image

De asemenea, Prefectura Tulcea şi Consiliul Judeţului Tulcea dispun, în regim de urgenţă, măsurile necesare pentru supraînălţarea cu cinci metri a digului de apărare a localităţii Grindu şi iau măsuri pentru pregătirea executării misiunii de rupere a digului la Cotul Pisicii, atunci când situaţia operativă o va impune.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte din nou astăzi, la ora 10.00, la Palatul Victoria.  


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite