Alertă: Apa a intrat în oraş. Dig ridicat pe strada Păcii pentru a preveni inundarea Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ploilor şi a nivelului ridicat al Dunării, apa din curţile câtorva societăţi comerciale de pe malul fluviului, din zona portului, se revarsă către strada Păcii.Cota fluviului a ajuns astăzi la 623 centimetri, cu 23 peste cota de inundaţie. Situaţia a devenit alarmantă şi, conform  prognozei hidrologilor, viitura va ajunge  la Galaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Din această cauză, pentru a preveni inundarea Văii Oraşului, s-a decis ridicarea unui dig pe marginea strada Păcii, pe lungimea a 150 de metri. Digul va fi format din saci umpluţi cu nisip şi pământ, deja la faţa locului fiind transportate câteva zeci de tone de material, conform unui comunicat al viceprimarului Nicuşor Ciumacenco.

Alături de jandarmi şi forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la acţiune vor participa şi 30 de angajaţi ai societăţii Apaterm, aflată în subordinea Consiliului Local Galaţi.

Constanţa: Stare de alertă în Delta Dunării

În cazul în care va fi necesar, digul va fi ridicat pe întreaga lungime a străzii Păcii.

Echipele ISU Galaţi pregătesc evacuarea familiilor care locuiesc în zona Bădălan şi cartierul Valea Oraşului. Conform lui Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi, au fost pregătite deja 500 de locuri de cazare.

CITIŢI ŞI:

Cod portocaliu: Dunărea şi Prutul dau pe afară

În Galaţi se pregăteşte evacuarea populaţiei din calea Dunării şi a Prutului (FOTOGALERIE)

Cod portocaliu: Dunărea şi Prutul dau pe afară

Alertă la Brăila: Dunărea a inundat Faleza/Află de aici care este prognoza pentru zilele următoare

Pericol pe Dunăre: se aşteaptă viitura din Serbia!

Alertă: Dunărea a intrat de-a binelea în oraş/Apa a ajuns până la băncile de pe Faleză

Institutul Naţional de Hidrologie a instituit cod portocaliu pe Dunăre. Avertizarea hidrologică  vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efect de inundaţii locale, precum şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie. La Galaţi, viitura este aşteptată să se producă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite