Boc:"Trebuie luată o decizie lucidă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc le-a solicitat, sâmbătă, autorităţilor din Galaţi, Brăila şi Tulcea să analizeze toate variante posibile pentru evitarea şi limitarea pagubelor, în condiţiile în care nivelul Dunării a depăşit cota de inundaţie.

Citiţi şi:

Emil Boc la Şendreni: "N-o să mă oprească pe mine doi, trei oameni care aruncă cu ouă"

UPDATE Trei indivizi care l-au bombardat pe Boc cu ouă şi roşii, amendaţi de jandarmi. Vezi aici cât i-a costat gestul lor

Pagubele inundaţiilor de la Galaţi pot fi despăgubite de Uniunea Europeană

Boc, atacat cu ouă la Galaţi după ce a ţinut o conferinţă despre situaţia sinistraţilor din zonă

Botoşani: Boc huiduit şi la Dorohoi!

"Am solicitat ca până mâine (duminică, n.r.) la ora 16.00 să fie analizate toate scenariile tehnice pentru evitarea pagubelor. Apele Române, Mediul, Ministerul Administraţiei şi Internelor din Brăila, Galaţi şi Tulcea vor elabora toate scenariile, cu analize de cost şi de risc pentru a lua o decizie lucidă", a declarat Emil Boc, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la Galaţi.

Întrebat dacă autorităţile au mai multe variante pe care le iau în considerare, premierul a răspuns pozitiv. "Sunt multe mai multe variante. Am dispus ca toate să fie analizate, simulări, astfel încât decizia să fie fundamentată pe raţiuni tehnice, nu emoţionale", a spus Boc.

După încheierea şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, premierul Emil Boc, prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, şi alte autorităţi locale au plecat în comuna Şendreni, acolo unde Siretul a depăşit cota de pericol, superioară celei de inundaţii, şi ameninţă să se reverse peste dig. De altfel, digul a fost supraînălţat încă de vineri cu saci cu nisip şi pământ, cu zgură oferită de combinatul de la Galaţi şi cu un dig din panouri mobile brevetat de o firmă din Baia Mare.

La Şendreni, Siretul măsura sâmbătă dimineaţă 712 centimetri, având 62 de centimetri peste cota de pericol. Apele răului au inundat triajul CFR-Movileni, un teren de sport, un rezervor mobil de carburant, un atelier de tâmplărie şi o gheretă din Şendreni.

Şi pe Dunăre sunt probleme, existând infiltraţii masive în digul Bădălan şi în zona portului comercial, şapte societăţi fiind afectate. Vineri dimineaţă, fluviul măsura 666 de centrimetri, având 66 de centrimetri peste cota de inundaţii şi fiind cu 34 de centrimetri sub cota de pericol. Hidrologii estimează că vârful va fi atins pe Dunăre pe 9 iulie, când apa va măsura la Galaţi 690 de centrimetri şi va avea un debit de 17.860 metri cubi pe secundă, faţă de 16.820 metri cubi pe secundă, cât avea vineri, 2

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite