Craiova: EXCLUSIV: Singurul martor al morţii Alexandrei Iancu rupe tăcerea: "O simt noaptea noaptea respirând lângă mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Dinu, sora lui Ionuţ, care a împuşcat-o pe Alexandra în cap, şi cea mai bună prietenă a victimei, povesteşte, în exclusivitate pentru Adevărul, despre modul în care s-a petrecut tragedia care a şocat întreaga ţară.

Mădălina a refuzat să vorbească, până la acest moment, despre nenorocirea care i-a luat de lângă ea o colegă şi cea mai bună prietenă.

Vezi AICI prima reconstituire a tragediei, făcută de reporterii Adevărul de Seară:

FOTOREPORTAJ: Secvenţele tragediei, urmărite pas cu pas

Alexandra Iancu                                         Ionuţ Dinu 

               

image
image

Fata spune că nu a dat până acum detalii despre acea zi, pentru că a fost prea afectată şi pentru că era împărţită între datoria de a-i ţine partea fratelui şi amintirea Alexandrei. "Ţineam la ea ca la o soră.  Mergeam împreună la şcoală, învăţam în aceeaşi clasă, nu mâncam una fără cealaltă, discutam despre orice. Nu ţineam secrete, ne spuneam tot ce aveam pe suflet", spune Mădălina.

Vezi AICI VIDEO în exclusivitate cu reconstituirea, făcută de tatăl lui Ionuţ Dinu:

Trei ani cu suspendare sau 30 cu executare?

Aceasta îşi aminteşte despre nopţile pe care le petreceau vorbind, glumind şi sfătuindu-se în materie de şcoală, de prieteni, şi pe orice altă temă. Fata nu a explicat nimănui ce s-a petrecut în ziua tragediei decât pentru Adevărul de Seară. "Am dat declaraţii doar procurorilor şi în rest am ales să tac. Însă nu pot să suport să văd cum familia îmi este denaturată, cum este judecat fratele meu şi cum numele Dinu este rostit acum la fiecare colţ. Nu merităm aşa ceva. Cred că eu sunt cea care suferă cel mai mult. Nimeni nu ştie prin ce durere trec", adaugă Mădălina.

Mihai Iancu                                                          Nelu Dinu

image

Află de AICI numele judecătorului care s-a ocupat de acest caz:

Criminal – fiu de poliţist, eliberat de un judecător controversat

Ucisă a doua oară de judecătorii craioveni

Aceasta mărturiseşte că de multe ori are impresia că Alexandra o veghează. „Dorm cu lumina aprinsă în fiecare noapte. Uneori am impresia că o simt noaptea respirând lângă mine. Atunci mă trezesc şi încep să plâng”, mai spune Mădălina. Potrivit surorii lui Ionuţ, în ziua cu pricina privea la televizor un film, pe pat aflându-se şi Alexandra. Dintr-o dată a auzit un zgomot fulgerător. "Nu mi-am dat seama ce este. M-am uitat la uşă, care era deschisă, şi l-am văzut pe Ionuţ, care ţinea mâinile în sus şi striga «N-am vrut, n-am vrut». Am coborât privirea şi am dat cu ochii de o armă. Atunci m-a trecut un fior. Am întors dintr-o dată capul spre Alex, care parcă dormea. Ionuţ striga. Totul se petrecea cu repeziciune. Însă nu înţelegeam nimic. În câteva fracţiuni de secunde, am văzut câteva picături de sânge căzând din tâmpla lui Alex", îşi aminteşte martorul ocular al momomentului când Alexandra a fost împuşcată.

Vezi AICI un interviu, în exclusivitate, cu Ionuţ Dinu:

 „Nu mă simt cu musca pe căciulă. Aşa a fost să fie!"

A pus mâna pe telefon, a chemat Salvarea, care a venit în scurtă vreme. Între timp, Mădălina spune că Ionuţ a luat victima pe braţe şi a dus-o la parter, a întins-o pe canapea, unde a rămas până au venit medicii. "Nu-mi amintesc chiar fiecare detaliu, pentru că eram speriaţi cu toţii. Parcă înnebunisem", precizează Mădălina. Aceasta explică motivul pentru care a rupt legătura cu familia Iancu. „Nu este adevărat că părinţii mi-au interzis să mai vorbesc cu ei. I-am sunat de două ori, dar îl acuză în continuare pe Ionuţ şi îmi vorbesc familia de rău. Nu pot să stau indiferentă când îmi învinovăţesc familia. Singură am ales să nu mai vorbesc cu ei”, spune Mădălina.

Citeşte AICI care este situaţia familiei Alexandrei Iancu:

Părinţii tinerei, distruşi de decizie

Maria Iancu (foto jos) spune că Alexandra, unicul ei copil, era tot ce avea mai scump pe lume.

   

image
image

Părinţii Alexandrei spun că au iubit-o pe Mădălina pe pe copilul lor, însă cred că fata a fost influenţată să ţină partea lui Ionuţ. "Mădă chiar crede că Ionuţ nu este vinovat, pentru că nu se vorbeşte în prezenţa ei despre toată povestea asta. Ea nu are nicio vină, numai că nu înţeleg de ce nu spune exact ce a văzut. Îmi pare rău de ea, pentru că are un handicap la nivelul picioarelor, însă nu am cum să tac. Cred în continuare că Ionuţ este vinovat şi că a omorât-o cu voie pe fiica mea", a declarat Mihai Iancu, tatăl Alexandrei.

Mormântul Alexandrei este împodobit cu flori.

 

image

Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, a împuşcat-o în cap anul trecut pe Alexandra Iancu, fiică de paznic, care a murit a doua zi la spital. Băiatul a fost arestat şi a primit trei ani de închisoare, cu suspendare, după care a fost eliberat. Laurenţiu Anghel, judecătorul care a dat sentinţa, a schimbat încadrarea juridică din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 ani la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în omor din culpă, faptă pedepsită cu unu până la cinci ani de închisoare.

Imaginile de la înmormântarea Alexandrei sunt cutremurătoare:

Mihai Iancu, tatăl Alexandrei (foto dreapta) şi-a îngropat singurul copil.

image

Maria Iancu (foto centru) îşi plânge fata moartă.

image

Maria Iancu (foto dreapta), încremenită de durere.

image

Colegii au dus crucea la cimitir.

image

Toţi prietenii au participat la înmormântare.

image

Imaginea Alexandrei a rămas doar în tablouri.

image

Tatăl Alexandrei (foto dreapta ) priveşte deznădăjduit spre tronul fetei.

image

Sora lui Ionuţ (foto centru) a venit la înmormântare, împreună cu tatăl şi cu mama sa (foto dreapta).

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite